DINER voor 2 FLEX SMART POINTS

  • Bloemkool nasi
  • Gegrilde kip met bruschetta
  • Thaise wokschotel met bloemkoolrijst

 

 

 

 

BLOEMKOOL NASI

4 porties / 2 FSP / 4 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 teentjes knoflook, fijn geperst
  • 2 el zoute ketjap [2 SP]
  • 2 el sojasaus
  • 500 gr haricots verts / sperziebonen
  • 500 gr kipfilet in stukjes [0 SP]
  • 1 el olijfolie [5 SP]
  • nasi kruiden [1 SP]
  • 200 gr champignon in stukjes
  • 1 takje selderij, in fijne stukken
  • peper & zout

 

Bereiding

  • maal de bloemkoolroosjes 'fijn' in de keukenmachine totdat ze op rijstkorreltjes lijken

    het is ook mogelijk de bloemkool te raspen of om het gewoon fijn te snijden - het maakt niet uit hoe je het doet, zolang de roosjes fijn zijn en lijken op rijstkorrels

  • bestrooi de kipfilet met zout, peper en de helft van de knoflook en bak de stukjes tot ze gaar zijn

  • leg de kipstukjes op een bord met aluminiumfolie erover om warm te houden

  • zet een pan water op voor de boontjes en kook ze 4 tot 5 mins

  • fruit in een pan de ui, champignons en de rest van de knoflook
  • voeg de bloemkoolrijst, de nasi kruiden,  ketjap en sojasaus toe en meng alles goed
  • roerbak op een matig vuurtje enkele minuten totdat de rijst bruin is en op smaak
  • strooi er tenslotte de selderij overheen
  • dien op met de boontjes, kipstukjes, rijst en eventueel komkommer in het zuur

 

bron: 'Annie' via WeightWatchersclubje

GEGRILDE KIP MET BRUSCHETTA

4 porties / 2 FSP / 6 SP per portie

Ingrediënten

  • 3 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • basilicum
  • 2 el olijfolie [9 SP]
  • 2 el balsamico azijn
  • 85 gr mozzarella light [4 SP]
  • 600 gr kipfilet [8 dunne plakjes] [0 SP]
  • peper & zout

 

Bereiding

  • meng de ui met de olijfolie, balsamico en zout en peper naar smaak en zet dit apart
  • snijd de tomaten in stukjes en doe deze in een kom
  • doe hierbij hierdoor de geperste knoflook en basilicum
  • roer de olie/balsimico dressing hierdoor en breng eventueel op smaak met zout & peper
  • laat de bruschetta minstens 10 mins of langer 'samen trekken'
  • strooi de kaas erdoor als u klaar bent om het op te dienen
  • bestrooi de kip met zout en verse peper
  • verwarm de grill op middelhoge stand
  • grill de dunne kipplakjes 2 mins aan elke kant
  • serveer de kip op een schotel en top met de bruschetta en serveer
  • lekker met aardappeltjes uit de Airfryer en/of een lekkere salade [wel extra SP!]

bron: @Anneke bij 'Eveline@WeightWatchers' op FB
recept van 'Skinny taste'

THAISE WOKSCHOTEL MET RIJST

1 portie / 2 FSP / 4 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 175 g kipfilet [0 SP]
  • 300 g Thaise wokgroente
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 1 el woksaus [2 SP]

 

 

 

Bereiding

  • braad de kipfilet aan
  • voeg de wokgroente toe en roerbak dit mee
  • als de groente bijna gaar is voeg je ook de bloemkoolrijst toe en roer alles goed door
  • laat dit een paar minuutjes verwarmen
  • en meng er tot slot een flinke scheut woksaus door

bron: 'Eveline@WeightWatchers' op Facebook