ONTBIJT voor 12 FLEX Smart Points

  • tropische quinoapap met kokos, lychees en avocado

TROPISCHE QUINOAPAP MET KOKOS, LYCHEES EN AVOCADO

4 porties / 12 FSP / 12 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 200 gr biologische quinoa [20 SP]
  • 400 ml kokosmelk light [13 SP]
  • 600 ml kokoswater [7 SP]
  • 2 tl sesamzaad [2 SP]
  • 12 lychees
  • 1 kleine avocado [6 SP]
  • 4 el granaatappelpitten

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

  • breng de quinoa met de kokosmeld en het kokoswater aan de kook en kook dit 10 mins op laag vuur
  • roer regelmatig
  • rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord
  • snijd intussen de lychees in vieren
  • halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil
  • snijd de avocado in stukjes
  • schenk de quinoapap in 4 kommen
  • verdeel de lychees, avocado en granaatappelpitten over de pap en bestrooi met het sesamzaad
  • vervang de lychees eventueel door een in plakjes gesneden banaan
  • kook voor een prachtige goudgele pap 1 1/2 tl gemalen kurkuma mee

bron: 'Jumbo' aangepast door @Irmpie05