4 porties / 12 FSP / 12 SP per portie
Ingrediënten
- 200 gr biologische quinoa [20 SP]
-
400 ml kokosmelk light [13 SP]
- 600 ml kokoswater [7 SP]
- 2 tl sesamzaad [2 SP]
- 12 lychees
- 1 kleine avocado [6 SP]
- 4 el granaatappelpitten
Bereidingswijze
- breng de quinoa met de kokosmeld en het kokoswater aan de kook en kook dit 10 mins op laag vuur
- roer regelmatig
- rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord
- snijd intussen de lychees in vieren
- halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil
- snijd de avocado in stukjes
- schenk de quinoapap in 4 kommen
- verdeel de lychees, avocado en granaatappelpitten over de pap en bestrooi met het sesamzaad
-
vervang de lychees eventueel door een in plakjes gesneden banaan
-
kook voor een prachtige goudgele pap 1 1/2 tl gemalen kurkuma mee
bron: 'Jumbo' aangepast door @Irmpie05