Tussendoortjes voor 2 SP

  • Amandel eierkoeken
  • Courgette-pijnboompittencake
  • Komkommerhapjes
  • Kwarktaartje met ontbijtkoek bodem
  • Pikante gehaktballetjes
  • Rijstwafel geitenkaas
  • Smeuïge blauwe bessencake
  • Wappeltaart

 

 

 

AMANDEL EIERKOEKEN


4 porties / 2 FSP / 3 SP per portie

Ingrediënten

  • 50 gr amandelmeel [8 SP]
  • 1 ei [0 sp]
  • 1 el ahorn-, agave- of rijstsiroop [1 SP]
  • 1/2 kl kaneel

Bereiding

  • klop het ei met de siroop heel luchtig - ongeveer 4 - 5 mins - met een mixer op de hoogste stand
  • schep daarna de amandelmeel en de kaneel erdoor
  • bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het mengsel vervolgens in 4 kleine of 2 grote rondjes op het bakpapier
  • het blijft redelijk vloeibaar!

Serveertip

  • ze hebben dezelfde bite als een 'gewone eierkoek', alleen iets dunner
  • ze zijn perfect als tussendoortje
  • ze zijn ongeveer 2-3 dagen in een luchtdicht verpakte trommel te bewaren

bron: 'Essiehealthylife.nl'

COURGETTE PIJNBOOMPITTEN CAKE

6 porties / 2 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 el maïzena [3 SP]
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 kleine eieren [0 SP]
  • 3 el Griekse yoghurt [0 SP]
  • 3 kl olijfolie [5 SP]
  • 1 kl kerrie
  • 3 el peterselie
  • 3 el bieslook
  • 2 el munt
  • 20 g pijnboompitten [4 SP]
  • zout & peper naar smaak

 

 

 

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 210ºC
  • grill de pijnboompitten zonder vet in een pan
  • rasp de gewassen courgettes grof
  • meng de maïzena, het bakpoeder, de eieren en de yoghurt goed door elkaar
  • voeg de olijfolie, kerrie, zout & peper toe
  • voeg vervolgens de geraspte courgette, verse kruiden en de pijnboompitten toe
  • schenk het deeg in een cakevorm en bekleed met bakpapier
  • zet 10 mins in de voorverwarmde oven
  • verlaag dan de stand naar 180ºC en laat nog eens 40 mins bakken
  • haal de cake uit de vorm en laat afkoelen
  • snijd in 6 dikke of 12 dunne plakken
  • eet koud of lauwwarm

bron: 'WW Stap voor stap gezond koken'

KOMKOMMERHAPJES

4 porties / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • half bosje verse basilicum
  • 100 gr Boursin light [5 SP]
  • 2 el tomaten- of paprikapuree [1 SP]
  • 2 el dille
  • zout & peper.

 

 

 

 

Bereiding

  • was de komkommer en snijd het in dikke plakken
  • meng roomkaas met paprikapuree en dille en breng dit op smaak met peper en zout
  • bestrijk de plakken komkommer met het roomkaasmengsel en garneer het met een blaadje basilicum

bron: 'Brenda kookt' / Weight Watchers

KWARKTAART MET ONTBIJTKOEK BODEM

8 porties / 2 FSP / 2 SP per portie

 

Ingrediënten voor de kwark

  • 6 blaadjes gelatine
  • 250 ml citroen
  • 500 ml aardbei
  • 6 plakken ontbijtkoek minder suiker [17 SP]

Bereidingswijze

  • bekleed cakevorm met de plakken ontbijtkoek
  • 250 gram citroen met staafmixer fijnmaken
  • 500 gram aardbeien pureren
  • voor de kwark 6 gelatine blaadjes in koud water doen
  • na 5 mins in een pannetje op het vuur laten smelten, dit gaat dus snel
  • gauw de citroen- en aardbeien puree erdoor roeren en deze massa over de koekbodem gieten
  • laten afkoelen in de koelkast en cake in 8 plakken verdelen

 bron: '@@Alice'

PIKANTE GEHAKTBALLETJES

24 porties / 2 FSP / 2 SP per portie

 

Ingrediënten voor gehaktballetjes

  • 800 g rundvlees, tartaar [18 SP]
  • 1 hele ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren [0 SP]
  • 5 el paneermeel [8 SP]
  • 3 kl Sambal Oelek
  • 2 el peterselie
  • 4 kl Arachide olie [4 SP]
  • zout & peper

Ingrediënten voor dipsausje

  • 100 g Zuivelspread naturel light [7 SP]
  • 2 el crème fraîche light [2 SP]
  • 1 el tomatenpuree
  • 30 ml groente bouillon
  • 2 kl appel azijn
  • 2 kl honing [2 SP]
  • 1 kl oregano
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 1 kl paprikapoeder

Bereidingswijze

  • meng de tartaar met de ui, knoflook, paneermeel, eieren, sambal en peterselie
  • kruid het met wat zout en peper en maak er 24 kleine gehaktballetjes van
  • verwarm de olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin in 5-8 minuten
  • maak een dipsausje van de zuivelspread, crème frâiche, tomatenpuree, bouillon, appelazijn en honing
  • breng dit op smaak met de oregano, kerrie- en paprikapoeder, zout en peper en serveer het bij de gehaktballetjes

bron:  'Feel Good programma WW'

RIJSTWAFEL GEITENKAAS

1 portie / 2 FSP / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 rijstwafel [1 SP]
  • 10 gr geitenkaas bolletjes [1 SP]
  • eventueel honing naar smaak
  • naar smaak bieslook of wat rucola

 

Bereidingswijze

  • verdeel de geitenkaasbolletjes over de rijstwafel
  • druk deze plat
  • doe er eventueel naar smaak wat honing over [wel xtra SP!]
  • en knip wat bieslook of rucola fijn en verdeel dit erover

recept:  '@Irmpie05'

SMEUÏGE BLAUWE BESSENCAKE

12 porties / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 50 g boter [10 SP]
  • 2 eieren [0 SP]
  • zoetstof
  • 80 g amandelmeel [13 SP]
  • 100 g magere yoghurt [0 SP]
  • 200 g blauwe bessen

 

 

 

Bereidingswijze

  • verwarm de oven voor op 180 °C
  • smelt de boter
  • meng de eieren, 1 hoeveelheid zoetstof gelijk aan 30 g suiker, het amandelmeel en de yoghurt met de gesmolten boter
  • lepel er dan voorzichtig de blauwe bessen onder.
  • doe het beslag in een ingevette bakvorm en zet 20 minuten in de oven
  • haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt
  • je kunt de blauwe bessen vervangen door ander fruit naar keuze; frambozen en kersen, maar ook stukjes appel zijn bijzonder lekker in deze cake

     

    amandelmeel kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken:

    koop 80 gram onbewerkte amandelen en mix ze tot meel - dat is alles

    Wil je de cake minder smeuïg, gebruik dan 100 gram amandelmeel [+3 SP]

bron:  'Allerhande' - Pascale Naessen

WAPPELTAART

8 porties / 2 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 120 gr patentbloem [12 SP]
  • 150 ml magere melk [2 SP]
  • 150 ml vanille yoghurt [2 SP]
  • 3 eieren [0 SP]
  • 1 gr baking soda
  • snufje zout
  • 1 kg zoete appels
  • 2 kl vloeibare zoetstof [die verhit mag worden!]
  • heel veel kaneel [1/4 van potje van AH van 37 gr]

Bereiding

  • springvorm van 24 of 26 cm
  • meng de bloem met de melk, vanille yoghurt, eieren, zout en de making soda in een kom tot een egale massa
  • bekleed de taartvorm met bakpapier en giet hier het mengsel in
  • deze is zeer vloeibaar [indien je melk gebruikt] maar dit komt goed ;-)
  • schil de appels en snijd in schijfjes
  • doe hier de zoetstof doorheen en de kaneel
  • doe de appelstukjes in het beslag; laat ze lekker onderdompelen maar zorg ervoor dat er ook op het beslag nog een een boel appels liggen en strooi hierover nog wat kaneel
  • bak 60 mins in een oven van 190ºC en daarna nog 10 mins op 175 ºC
  • als taart uit de oven komt minstens 1 uur met rust laten!; hij rijst dan nog wat

bron: @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook