DINER voor 10 FLEX Smart Points

  • Boemboe Bali Ikan / krokante visfilet in pittige tomatensaus
  • Couscous met groente en mager lapje
  • Gebakken schol met krieltjes en wortels
  • Kipcurry met mango
  • Mediterrane groentestoof met ei
  • Quinoasalade met tonijn en sojadressing
  • Wrap kipshoarma

BOEMBOE BALI IKAN

4 porties / 10 FSP / 11 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 zak [250 g] Conimex Eiermie [26 SP]
  • 4 visfilets á 125 g [0 SP]
  • 50 g bloem [3 SP]
  • 2 1/2 el wok olie [12 SP]
  • 2 uien
  • 600 g broccoliroosjes
  • 3 tl Sambal Radjak
  • 2 el Ketjap Manis [4 SP]
  • 2 el citroensap

Bereiding

  • kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking
  • wrijf de visfilets eventueel in met wat zout & peper en haal ze door de bloem
  • verhit 2 el wokolie  in een koekenpan
  • bak de filets in circa 5 mins aan beide kanten goudbruin
  • haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken
  • pel en snijd ondertussen de uien fijn
  • kook de broccoli in ruim kokend water in circa 5 mins gaar
  • verhit een wok, voeg 1 el wokolie toe en wok de ui, de Sambal Radjak en de tomatenpuree circa 2 mins op een hoog vuur
  • voeg de ketjap manis, 1 1/2 dl water en het citroensap  toe en breng aan de kook
  • naar smaak wat suiker toevoegen als het iets te zuur is
  • leg de visfilets voorzichtig in de saus en circa 3 mins verwarmen
  • leg de visfilets op 4 borden en geef de broccoli en mie erbij

bron:  'Conimex'

COUSCOUS MET GROENTE EN MAGER LAPJE

4 porties / 10 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 300 g broccoli
  • 200 g groene asperges
  • courgette
  • klein rood pepertje
  • 150 g sugar snaps
  • 500 ml groente
  • 270 g couscous [28 SP]

Voor garnering

  • 3 el fijngehakte bieslook
  • 2 el koriander
  • 1 1/2 el gembersiroop [4 SP]

 

Bereiding

  • broccoli en asperges wassen
  • asperges in 4-5 cm snijden, courgette wassen en uiteinden verwijderen en in plakjes en vieren snijden
  • sugar snaps schoonmaken, puntjes verwijderen en eventueel 1x doorsnijden
  • pepertje in de lengte halveren en in stukjes snijden
  • groentebouillon onder in de stoomschaal en groenten erboven in gaatjes schaal laten stomen gedurende 15 min in magnetron op 900 Watt of in stoomoven op 100ºC hetelucht en 100% stoomtoevoer
  • 250 ml groentebouillon aan de kook brengen en couscous erdoor mengens en laten indikken
  • meng alles door elkaar en schep bieslook, koriander en gembersiroop door de groenten
  • couscous = 8 SP per persoon
  • met lekker mager lapje vlees of vis van de grill komen daar 8 tot 10 SP's bij zodat je voor 10 SP per persoon gegeten hebt!

bron: '@irmpie05'

GEBAKKEN SCHOL MET KRIELTJES EN WORTELS

4 porties / 8 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 300 gr winterpeen
  • 500 gr wortelpeterselie
  • 1 kg krieltjes [25 FSP]
  • 1 citroen
  • 420 gr scholfilet
  • 40 gr bloem [4 FSP]
  • 40 gr boter [8 FSP]
  • 1 el arachideolie [5 FSP]
  • 4 tl kruidenboterkruiden

 

 

Bereiding

  • schil de winterpeen en wortelpeterselie met een dunschiller
  • snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten
  • kook de ongeschilde krieltjes in 12 mins gaar
  • halveer ondertussen de citroen en pers 1 helft uit
  • snijd de andere helft in 4 plakjes
  • bestrooi de schol met peper en eventueel zout, besprenkel met 1 el citroensap en wentel door de bloem
  • verhit de boter in een hapjespan en bak de schol in 5 mins op middelhoog vuur
  • keer halverwege
  • verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de winterpeen en wortelpeterselie in 6 mins op middelhoog vuur beetgaar
  • giet de aardappelen af en meng met de kruidenboterkruiden, de rest van de boter en breng eventueel op smaak met zout
  • schep goed om totdat de boter gesmolten is
  • verdeel de aardappelen, groenten en schol over de borden
  • leg op elke scholfilet een plakje citroen

bron:  'Allerhande'

KIPCURRY MET MANGO

4 porties / 10 FSP / 11 SP per portie

Ingrediënten

  • 30 gr Thaise gele curry [Fair Trade] [5 SP]
  • 200 ml Bon Coco kokosmelk light [7 SP]
  • 240 gr rijst, Pandan [24 SP]
  • 360 gr kipfilet in blokjes [0 SP]
  • 1 el olie [5 SP]
  • 1 rode paprika
  • 1 doosjes mango stukjes [diepvries]
  • 1 preitje
  • 200 gr peultjes
  • eventueel zoetstof naar smaak

Bereiding

  • kook de rijst
  • snijd prei en rode paprika in stukjes
  • maak de peultjes schoon en kook deze 4 mins in wat water
  • bak de kippenblokjes - om en om bruin - in de olie
  • als de kip rondom bruin is de paprika en prei toevoegen
  • laat dit 2 tot 3 mins samen bakken
  • voeg de gele curry toe [eea naar smaak, eventueel wat minder want deze is zeer pittig!]
  • voeg de kokosmelk toe en meng alles goed door elkaar en laat zachtjes pruttelen
  • indien de peultjes gaar, afgieten en bij de curry doen samen met de mangoblokjes
  • indien de curry te pittig eventueel wat 'zoeten' met zoetstof
  • lekker met komkommer in de witte wijnazijn met wat zoetstof en cassave [wel extra SP!!]

bron: '@irmpie05'

MEDITERRANE GROENTESTOOF MET EI

4 porties / 10 FSP / 12 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 rode peper
  • 2 el arachideolie [9 SP]
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 300 gr [spelt]couscous [31 SP]
  • 250 gr cherrytomaten
  • 4 scharreleieren [0 SP]

 

 

Bereiding

  • schil de uien en snijd deze in ringen
  • was alle paprika’s en snijd ze overlangs doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes
  • snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten
  • snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  • verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 mins op hoog vuur goudbruin
  • voeg de rode peper met de paprika toe en bak 3 mins mee
  • voeg de tomatenblokjes toe en stoof 10 mins op laag vuur met de deksel op de pan
  • breng op smaak met peper en eventueel zout
  • breng ondertussen het water aan de kook
  • doe de couscous in een ruime kom en schenk het kokende water erover
  • roer door en laat 10 mins staan
  • was en halveer de tomaten en voeg deze toe aan de paprika-tomatensaus
  • schep om en maak met de bolle kant van een lepel vier kuiltjes in de saus
  • breek boven elk kuiltje een ei
  • doe de deksel op de pan en laat de eieren minimaal 5 mins garen of tot het ei naar wens gestold is
  • serveer met de couscous

 

  • Dit is een Allerhande Box gerecht

bron: 'Allerhande'

QUINOASALADE MET TONIJN EN SOJADRESSING

4 porties / 10 FSP / 10 SP per portie



Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn in water, 150 gr [0 SP]
  • 200 gr quinoa [20 SP]
  • 250 gr gebroken sperziebonen
  • 2 el sesamzaad [6 SP]
  • 2 el limoensap
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing [3 SP]
  • 2 el [zonnebloem]olie [9 SP]
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 bakje koriander, 20 gr
  • peper & zout naar smaak

 

     

Bereiding

  • bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • kook de sperziebonen in water met zout in 6 mins beetgaar
  • halveer de tomaatjes en snipper de ui
  • giet de quinoa af en spreid op een wijde schaal uit om snel te laten afkoelen tot kamertemperatuur
  • giet de sperziebonen af en spoel onder stromend water koud
  • rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord
  • klop een dressing van het limoensap, de sojasaus, honing en olie
  • voeg peper naar smaak toe
  • meng de dressing door de quinoa
  • schep er de sperziebonen, tonijn, tomaatjes en ui door
  • bestrooi de salade met de koriander en het sesamzaad

bron: 'Jumbo'