PASTA voor 3 FLEX Smart Points

  • Courgetti met kip en groene pesto
  • Courgetti met pesto, spinazie & scampies
  • Zeewierpasta met pittige kip en broccoli

COURGETTI MET KIP EN GROENE PESTO

2 porties / 3 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 300 gr sperziebonen
  • 2 courgettes
  • 5 ml olijfolie [2 SP]
  • teentje knoflook
  • 300 gr kipfilet, in stukjes [0 SP]
  • 20 gr groene pesto [4 SP]
  • zout & peper
  • verse basilicum

 

Bereiding

  • kook de sperziebonen in een pannetje beetgaar in een laagje water
  • schaaf ondertussen de courgette in linten met een kaasschaaf of met de spirelli
  • verwarm de olie in een wok en fruit de knoflook
  • voeg de kip toe en bak rondom bruin op hoog vuur, maar nog niet gaar
  • voeg de courgette toe en bak al omscheppend tot ze zacht zijn en de kip gaat
  • giet de sperziebonen af en houd wat kookwater apart, meng deze met de pesto tot een sausje
  • meng de courgette pasta met de pesto saus en de sperziebonen
  • breng op smaak met zout en peper en bestrooi met verse basilicum

bron / inspiratie: 'van XL naar S van Mieke Koster'
aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

COURGETTI PESTO, SPINAZIE & SCAMPI'S

2 porties / 3 FSP / 6 SP per portie

Ingrediënten

  • 2  courgettes
  • 250 gr scampi's, gepeld en schoongemaakt [0 SP]
  • cherrytomaten, gehalveerd
  • 10 ml olijfolie [3 SP]
  • 500 gr jonge spinazieblaadjes
  • 15 ml groene pesto [2 SP]
  • peper & zout

Bereiding

  • maak de courgetti met de spiraalsnijder of met een mandoline
  • verhit de olie in een wok en roerbak hierin de scampi's tot ze bijna gaar zijn
  • voeg de courgetteslierten toe en roerbak deze 1 min
  • gooi er de spinazie bij en wok deze tot deze geslonken is
  • kruid met peper & zout
  • roer er de pesto door [naar smaak] en serveer met de gehalveerde kerstomaatjes
  • als je van knoflook houdt kun je ook een teentje knoflook meebakken met de scampi's

bron: 'een lepeltje lekkers'

ZEEWIERPASTA MET PITTIGE KIP EN BROCCOLI

2 porties / 3 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 40 gr Seamore zeewierpasta [2 SP]
  • 300 gr kipfilet in stukjes [0 SP]
  • 2 sjalotjes
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1/2 el sojasaus
  • 1/2 el sambal
  • 350 gr broccoli roosjes
  • 30 ml kookroom, light [1 SP]
  • 10 ml olie [3 SP]
  • eventueel wat verse basilicum

Bereiding

  • week de zeewierpasta of breng aan de kook volgens de gebruiksaanwijzing
  • snijd de kipfilet in stukjes en doe in een kom
  • pel de sjalotjes en knoflook en hak deze fijn
  • meng samen met de sojasaus en sambal door de kipfilet en zet dit apart
  • snijd de eventuele broccoli roosjes in kleinere stukken en breng deze in ruim kokend water, gedurende 12 mins, aan de kook en giet daarna af
  • verhit een scheutje olie in de wok en bak hierin de kip rondom gaar
  • breng op smaak met zout & peper
  • zodra de kip gaar is, voeg je de afgegoten zeewierpasta doe en giet een scheutje room in de wok
  • roerbak nog even goed door en serveer de zeewierpasta met kip in een diep bord
  • serveer hier de broccoli bij en garneer met een beetje gehakte basilicum

bron: 'Betty's Kitchen'