Ingrediënten
-
300 gr sperziebonen
-
2 courgettes
-
5 ml olijfolie [2 SP]
-
teentje knoflook
-
300 gr kipfilet, in stukjes [0 SP]
-
20 gr groene pesto [4 SP]
-
zout & peper
-
verse basilicum
Bereiding
-
kook de
sperziebonen in een pannetje beetgaar in een laagje water
-
schaaf
ondertussen de courgette in linten met een kaasschaaf of met de spirelli
-
verwarm de olie in een wok en fruit de knoflook
-
voeg de kip toe
en bak rondom bruin op hoog vuur, maar nog niet gaar
-
voeg de courgette
toe en bak al omscheppend tot ze zacht zijn en de kip gaat
-
giet de
sperziebonen af en houd wat kookwater apart, meng deze met de pesto tot een sausje
-
meng de courgette pasta met de pesto saus en de sperziebonen
-
breng op smaak
met zout en peper en bestrooi met verse basilicum
bron / inspiratie: 'van XL naar S van Mieke Koster'
aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook