LUNCH voor 7 FLEX Smart Points

  • Roerei met rucola en tomaat
  • Sandwich filet americain met Parmezaan
  • Tosti Geitenkaas avocado
  • Tosti Kroket
  • Tosti Skinny
  • Quinoa salade met mango & kip

 

 

 


ROEREI MET RUCOLA EN TOMAAT

1 portie / 7 FSP / 11 SP per portie

Ingrediënten

  • 2 sneeën bruin brood [5 SP]
  • 2 eieren [0 SP]
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1 kl olie [2 SP]
  • 10 ml / 1 el magere melk
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 el verse basilicum
  • 1 handvol rucola

Bereiding

  • snij de tomaatjes in kwarten
  • verhit de olie in een pan en bak de tomaten kort
  • kluts de eieren met de melk en breng op smaak met peper en zout
  • doe de eieren bij de tomaten en laat al roerend in ca. 5 mins  stollen
  • voeg de basilicum toe
  • serveer het roerei met de rucola en het brood

bron: 'Weight Watchers'

SANDWICH FILET AMERICAIN MET PARMEZAAN

4 porties / 7 FSP / 7 SP per portie

Ingrediënten

  • 150 gr filet americain mager [9 SP]
  • 6 sneetjes wit brood [15 SP]
  • 100 gr fijngesneden ijsbergsla
  • 25 gr Parmezaan [3 SP]
  • 2 el yoghurt
  • 10 ml Remia friteslijn
  • 2 kl bieslook
  • 15 ml crema di balsamico [1 SP]
  • 12 tapasprikkers
  • zout & peper

 

Bereiding

  • besmeer het brood met de filet americain
  • verdeel over 3 sneetjes brood de ijsbergsla
  • schaaf of rasp er de Parmezaanse kaas boven
  • meng de yoghurt met de mayonaise, bieslook en zout en peper naar smaak
  • verdeel de yoghurtsaus over de kaas
  • druppel ten slotte de balsamicosiroop erop
  • dek af met de 3 bewaarde sneetjes brood met de filet americain naar beneden
  • snijd de sandwiches twee keer schuin door zodat 4 driehoeken ontstaan
  • steek door elke sandwich een prikker en zet ze op 4 borden

steek de sandwiches vast met een prikker met olijven [wel extra SP]

 

bron: 'Jumbo'

TOSTI GEITENKAAS AVOCADO

1 portie / 7 FSP / 7 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 boterhammen [5 SP]
  • 15 gr zachte geitenkaas [1 SP]
  • 20 gr avocado [1 SP]
  • snijd een 1/4 avocado in plakjes
  • verkruimel daarover de geitenkaas
  • strooi er wat peper & zout over
  • grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, oven of pan

 

bron: 'Uit Pauline's keuken'

TOSTI KROKET

1 porties / 7 FSP / 7 SP per portie

Ingrediënten

  • 2 sneetjes bruin brood [5 SP]
  • 100 gr Amsterdam Croquetten [2 SP]

Bereiding

  • doe een flinke lepel ragout op een boterham en smeer dit uit tot een dikke laag
  • laat de randjes vrij
  • leg de 2e boterham erop en gril ze
  • lekker et wat groen erbij en naar smaak mosterd

 

bron: 'wat ik gegeten heb'

TOSTI SKINNY

1 portie / 7 FSP / 7 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 boterhammen [5 SP]
  • 30 gr smeerkaas [2 SP]
  • 20 gr kipfilet
  • besmeer de boterham met de smeerkaas
  • leg hierop de kipfilet
  • strooi er wat peper & zout over
  • grill de boterhammen goudbruin in het tosti-ijzer, oven of pan

bron: 'Uit Pauline's keuken'

QUINOA SALADE MET MANGO & KIP

2 porties / 7 FSP / 8 SP per portie


Ingrediënten

  • 100 gram quinoa [10 SP]
  • 1 kleine kipfilet [0 SP]
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 mango
  • 1 of 2 handjes verse bladspinazie
  • 1 rode paprika
  • 30-50 gr fetakaas light [2 SP]
  • verse koriander en/of munt
  • chilipoeder
  • Ras el Hanout [Marokkaanse kruiden]
  • citroensap
  • 1 tl olijfolie [2 SP] 

 

Bereiding

  • was de quinoa en bereid zoals staat omschreven op de verpakking
  • voeg eventueel aan het kokende water een half bouillonblokje toe [kip of groenten] voor extra smaak
  • snijd de kipfilet fijn, breng dit op smaak met peper, zout, chilipoeder en Ras el Hanout, en zet dit even apart
  • doe een scheutje olijfolie in een bakpan en bak een fijngesneden sjalotje en fijngesnepen teentje knoflook totdat de uitjes glazig zijn
  • voeg de kipfilet stukjes toe en bak dit gaar in circa 10 mins
  • doe de quinoa in een kom samen met de kip en laat dit wat afkoelen
  • snijd de paprika en mango in blokjes en snijd de koriander/munt en bladspinazie ietwat fijn en meng dit door de quinoa
  • breng de salade op smaak met wat citroensap en/of olijfolie, peper en zout
  • maak af met verbrokkelde fetakaas

bron: 'Cotton & Cream'