LUNCH voor 4 FLEX SMART POINTS


  • Fluffy pancakes
  • Kipfilet met honing, sojasaus en salade
  • Meloensalade met rauwe ham, mozzarella & basilicum
  • Prei-paddestoelen omelet
  • Salade met gerookte kip & tomaat
  • Salade van peultjes & krab
  • Sandwich met kip & ei
  • Toast met frisse eiersalade
  • Venkel-aardappelsalade
  • Volkorentoast met avocado

 

 


FLUFFY PANCAKES

1 portie / 4 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 120 g Griekse yoghurt 0% [0 SP]
  • 40 g boekweitmeel [4 SP]
  • 2 eierdooiers [0 SP]
  • 2 eiwitten
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma
  • bakspray

 

 

 

 

 

Bereiding

  • om de pannenkoeken luchtig te krijgen is het apart opkloppen van de eiwitten dé tip!
  • klop dus eerst alleen de eiwitten, klop ze bijna stijf
  • gebruik hiervoor een vetvrije kom
  • klop apart het eigeel los en voeg hier de Griekse yoghurt, het meel, vanille aroma en bakpoeder aan toe
  • voeg dit mengsel vervolgens voorzichtig met een spatel toe aan de geklopte eiwitten zodat het luchtig blijft
  • gebruik bakspray
  • bak de pancakes in hoopjes van 3 in de pan op een matig vuur
  • zodra er belletjes komen op de bovenkant kun je ze voorzichtig omkeren
  • voeg 75 g blauwe bessen toe aan het beslag om er blueberry pancakes van te maken

bron: 'Beau bewust'

KIPFILET MET HONING, SOJASAUS & SALADE

1 portie / 4 FSP / 5 SP per portie

Ingrediënten

  • 100 gr kipfilet in blokjes [0 sp]
  • 1/2 el sojasaus
  • 1 tl honing [1 sp]
  • 1/2 tl chilisaus
  • 5 ml olie [2 sp]
  • sla
  • komkommer
  • gele paprika
  • 10 ml remia salata honing mosterd [1 sp]
  • peper & zout naar smaak

 

Voorbereiding

  • doe de kipblokjes in een bakje
  • voeg de sojasaus, honing, chilisaus toe en schep dit goed door de kip
  • laat dit minimaal 30 mins marineren
  • maak de salade van sla, komkommer en paprika klaar en voeg de slasaus toe

 

Bereiding

  • verhit 1 kl olie in een pan en bak de kipblokjes gaar
  • garneer deze naast de salade

bron: '@lizazijlstra'

MELOENSALADE MET RAUWE HAM, MOZZARELLA & BASILICUM

4 porties / 4 FSP / 4 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1/2 galiameloen
  • 1 kleine cantaloupemeloen
  • 1 limoen
  • 2 bollen mozzarella light [11 SP]
  • 20 g basilicum
  • 150 g Italiaanse rauwe ham [6 SP]

 

 

Bereiding

  • snijd de meloen in stukjes en doe deze in een saladekom
  • halveer de limoen, knijp boven de meloen uit en meng het door elkaar
  • scheur de mozzarella in stukjes boven de meloen
  • bestrooi met de basilicumblaadjes
  • rol roosjes van de ham of scheur de ham in repen
  • verdeel de meloensalade over 4 borden en leg er de ham op

bron: 'Jumbo'

PREI PADDENSTOELEN OMELET

4 porties / 4 FSP / 5 SP per portie

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie [5 SP]
  • 200 gr fijngesneden prei
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 200 gr paddenstoelenmelange
  • 7 eieren [0 SP]
  • 4 sneetjes volkorenbrood [9 SP]

 

 

Bereiding

  • verhit de olie in de hapjespan en bak de prei en tijm 3 mins op middelhoog vuur
  • snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes, voeg toe aan de prei en bak nog 5 mins
  • breng op smaak met peper en eventueel zout
  • klop ondertussen de eieren los en schenk over de groenten
  • doe de deksel op de pan en laat in circa 10 mins op laag vuur gaar worden
  • neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten
  • serveer met het volkorenbrood
  • lekker met wat rucola.

bron: 'Allerhande' aangepast door @Irmpie05

SALADE MET GEROOKTE KIP & TOMAAT

1 porties / 4 FSP / 5 SP per portie

Ingrediënten

  • 1 tomaat in stukjes
  • 1/2 zakje veldsla
  • 85 gr gerookte kip in reepjes [0 SP]
  • 1/2 avocado [50 gr = 3 SP]
  • 15 ml Calvé slasaus halfvol [1 SP]

 

Bereiding

  • snijd de tomaat en avocado in plakjes / stukjes
  • meng de sla, gerookte kip en avocado
  • besprenkel de salade met de dressing

bron: 'van XL naar S'
aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

SALADE VAN PEULTJES & KRAB

1 portie / 4 FSP / 4 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 140 g peultjes
  • 4 surimi sticks [1 SP]
  • 50 g wortel [in reepjes gesneden]
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl sesamzaad [1 SP]
  • zout & peper
  • 1 tl olijfolie [2 SP]

 

Bereiding

  • kook de peultjes ongeveer 4 tot 5 mins lang
  • giet ze af en sprenkel er wat olijfolie over en voeg wat zout & peper toe
  • rasp de wortel en snijd deze in dunne reepjes [je kan ze ook eventueel even kort [mee]koken]
  • voeg de groenten samen op het bord en leg de in stukjes gesneden krab er overheen
  • schenk wat sojasaus over het gerecht en voeg nog wat sesamzaadjes toe

bron: 'Christina Jansen'

SANDWICH MET KIP & EI

1 porties / 4 FSP / 7 SP per portie

Ingrediënten

  • 1 ei [0 SP]
  • half bosje radijs
  • 1/4 komkommer
  • 2 sneetjes volkorenbrood [4 SP]
  • 1kl zuivelspread naturel, light
  • 1 kl mosterd
  • 60 gr kipfilet [0 SP]

Bereiding

  • kook het ei hard
  • snijd de radijsjes, komkommer en ei in plakjes
  • bestrijk het brood met zuivelspread en mosterd
  • beleg 1 sneetje met de kipfilet, radijs, komkommer en ei en leg de andere helft erop

  • eet met de rest van de radijsjes, de komkommer en het ei

 

bron: 'Weight Watchers app'

TOAST MET FRISSE EIERSALADE

4 porties / 4 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 3 gekookte eieren [0 SP]
  • 4 sneetjes speltbrood [10 SP]
  • 2 el Yofresh [4 SP]
  • 10 gr bieslook
  • komkommer
  • alfalfa
  • zout & peper

 

Bereiding

  • schil de eieren en prak deze klein met een vork in een kommetje
  • snijd de bieslook klein en voeg deze aan de eieren toe samen met de yofresh
  • meng alles goed door elkaar
  • voeg naar smaak zout & peper toe
  • rooster de sneetjes brood en leg ze op een grote plank
  • je kunt de randjes van het brood er af snijden zodat ze mooi vierkant zijn maar dit hoeft natuurlijk niet
  • verdeel de eiersalade over de toast en doe er wat komkommerschijfjes op
  • en ten slotte doe je nog wat alfalfa over de toast

bron: 'Christina Jansen'

VENKEL-AARDAPPELSALADE MET GEROOKTE KIP

4 porties / 4 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappelen [11 SP]
  • 250 AH gerookte kipfiletreepjes [0 SP]
  • 55 ml Remia fritessaus halfvol [3 SP]
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl pikante paprikapoeder
  • 2 el kappertjes
  • 1 el kappertjesvocht
  • 1 venkel, schoongemaakt
  • 40 gr rucola
  • zout & peper

Bereiding

  • kies bij voorkeur kleine lange aardappelen en snijd ze in schuine willekeurige stukjes van 2-3 cm groot
  • kook de aardappelen in water met zout in 10 mins gaar
  • giet de aardappelen af in een vergiet en laat ze uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur
  • halveer intussen de kipfilet in de lengte en snijd vervolgens in dikke stukjes
  • meng de aardappelen met de kip, mayonaise, knoflook, paprikapoeder en kappertjes
  • voeg het kappertjesvocht en zout & peper naar smaak toe
  • schep de aardappelsalade in een grote schaal
  • snijd de venkel in flinterdunne reepjes
  • verdeel de rucola rond de salade
  • bestrooi met de venkel en eventueel een beetje venkelgroen
  • bestrooi de salade met zout & peper naar smaak en eventueel een beetje extra paprikapoeder
  • de mayonaise en knoflook kunnen ook vervangen worden door aioli [wel extra SP's]

bron: 'Jumbo'

VOLKORENTOAST MET AVOCADO

4 porties / 4 FSP / 4 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 4 sneetjes stevig grof volkorenbrood [9 SP]
  • 1 grote trostomaat
  • 2 tl extra vierge olijfolie [3 SP]
  • 1 kleine avocado [6 SP]
  • 30 gr pittige kiemgroente [bakje 60 gr]

 

 

Bereiding

  • rooster de sneetjes brood
  • rasp de tomaat met een grove rasp boven een kom
  • meng de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout
  • snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit
  • schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes
  • verdeel de tomatensalsa, avocado en kiemgroenten over de toast
  • serveer direct

bron: 'Allerhande'