PASTA & TORTIZZA voor 9 FLEX Smart Points

  • Pasta met zalm & dille roomsaus
  • Spaghetti aglio e olió
  • Tortizza met tonijn, champignons & rucola
  • Tortizza met parmaham, rucola & Parmezaan
  • Tortizza met zeevruchten & rucola
  • Volkorenspaghetti met gegrilde groentensaus

 

 

 

PASTA MET ZALM & DILLE ROOMSAUS

2 porties / 9 FSP / 12 SP per portie

Ingrediënten

  • 100 g ongekookte pasta [4 SP]
  • 100-150 gram gerookte zalm [0 SP]
  • 1 prei
  • 1/2 courgette
  • bakje kastanje champignons
  • 1 ui
  • 200 ml kookroom light [10 SP]
  • een hand vol met verse dille & wat verse dille voor de garnering
  • peper & zout
  • 20 ml Blue Band vloeibare bakboter [4 SP]

 

 

Bereiding

  • snijd de ui in stukjes en bak deze zachtjes glazig in een koekenpan
  • snijd vervolgens de courgette en kastanje champignons in stukjes en voeg deze bij de uien zodra deze glazig zien
  • bak dit eventjes aan en kruid met peper & zout
  • snijd ondertussen de prei en spoel deze goed af
  • voeg de prei en de gerookte zalm toe aan de rest van de groenten
  • wanneer je de pasta gaat koken doe je de room bij de groenten
  • tevens doe je er flink wat verse dille doorheen, zeker een volle hand
  • nu mag het vuur wat hoger, zodat het een beetje indikt
  • breng op smaak met peper [en eventueel zout]
  • giet de pasta af en doe het daarna in de koekenpan
  • roer door elkaar en garneer met wat verse dille

bron: 'Yokaserveert.nl'

SPAGHETTI AGLIO E OLIÓ

2 porties / 9 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 120 g spaghetti [12 SP]
  • 4 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 el olie [5 SP]
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • 100 ml groentebouillon
  • zout & peper

Bereiding

  • pers teentjes knoflook uit
  • snijd chilipepertjes in ringen en verwijder de zaadjes
  • bak de knoflook en de chilipeper circa 3 mins in olie aan
  • blus af met de groentebouillon
  • voeg met de gehakte peterselie en de spaghetti door de saus
  • breng op smaak met zout & peper

Tips van cursisten

  • eventueel met 3 kl Parmezaan erover [+1 SP]
  • je kunt ook wat champignons meebakken en met wat rucola samen door de spaghetti doen
  • eventueel voor extra smaak 1 el Philadelphia light [1 SP]
  • als je er graag vlees  of vis bij wilt lekker met plakjes biefstuk of garnalen meebakken met knoflook en chilipeper
  • lekker met een tomatensalade

bron:  'Weight Watchers'

TORTIZZA MET TONIJN, CHAMPIGNONS & RUCOLA

2 porties / 9 FSP / 9 SP per portie

Ingrediënten

  • 2 grote tortilla’s [11 SP]

  • 150 gram tomatensaus*

  • 100 gram champignons

  • 1 bol mozzarella light [6 SP]

  • 2 sjalotjes

  • blikje tonijn [op water] [0 SP]

  • Italiaanse kruiden

  • zout & peper

  • rucola sla

Bereiding

  • verspreid de tomatensaus met een lepel over de tortilla’s

  • verdeel ook de tonijn over de 2 tortilla’s

  • doe de Italiaanse kruiden, zout & peper over de tortilla’s

  • snijd de sjalotjes klein en champignon in plakjes en verdeel deze ook over de tortilla’s

  • verdeel ook de kaas er over heen

  • leg de tortilla's op bakpapier ongeveer 15 - 20 mins in een voorverwarmde oven van 180ºC

  • houd het wel in de gaten! elke oven is anders...
  • ten slotte verdeel je er nog wat rucola over heen

Tomatensaus zelf maken

  • snipper 1 uitje en bak deze zachtjes enkele mins met een beetje bakspray in een anti-aanbakpan
  • voeg 1 blik tomatenblokjes met oregano en wat basilicum toe en laat dit een beetje inkoken samen met 1 teentje knoflook
  • indien de saus een beetje bitter is kun je deze 'pimpen' met wat zoetstof
  • je krijgt dan een heerlijke tomatensaus om over de bodem van 2 tortilla's te verdelen

bron: 'Christina Janssen'

laatste 2 & tomatensaus aangepast door @irmpie05

TORTIZZA PARMAHAM, PARMEZAAN & RUCOLA

2 porties / 9 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 grote tortilla’s [11 SP]

  • 150 gram tomatensaus*

  • 70 gr parmaham [4 SP]

  • 30 gr verse Parmezaan [4 SP]

  • Italiaanse kruiden

  • zout & peper

  • rucola sla

 

  • verspreid de tomatensaus met een lepel over de tortilla's
  • doe naar smaak Italiaanse kruiden, zout en peper over de tortilla’s
  • leg de tortilla's op bakpapier ongeveer 8 mins in een voorverwarmde oven van 240ºC
  • houd het wel in de gaten! elke oven is anders...
  • als de tortizza's uit de oven komen verdeel er dan Parmaham  over en wat rucola
  • rasp er als laatste Parmezaan over

TORTIZZA ZEEVRUCHTEN

2 porties / 9 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 grote tortilla’s [11 SP]

  • 150 gram tomatensaus*

  • 200 gr AH zeevruchten [3 SP]

  • bolletje mozzarella light [6 SP]
  • Italiaanse kruiden

  • zout & peper

  • rucola sla

 

Bereiding

  • verspreid de tomatensaus met een lepel over de tortilla's
  • verdeel AH zeevruchten] over de tortilla's
  • doe naar smaak Italiaanse kruiden, zout en peper over de tortilla’s
  • verdeel de mozzarella light over de zeevruchten
  • leg de tortilla's op bakpapier ongeveer 15 - 20 mins in een voorverwarmde oven van 180ºC
  • houd het wel in de gaten! elke oven is anders...
  • als de tortizza's uit de oven komen verdeel er dan nog wat rucola over

VOLKOREN SPAGHETTI MET GROENTENSAUS

4 porties / 9 FSP / 10 SP per portie

Ingrediënten

  • 4 porties volkoren spaghetti [11 SP]
  • 900 gr gegrilde groenten [pak 450 gr diepvries] [18 SP]
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 runderbouillontablet minder zout
  • 300 gr kipfilethaasjes [0 SP]
  • 1 el olijfolie [5 SP]

 

Bereiding

  • kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met eventueel zout beetgaar
  • doe de helft van de gegrilde groente samen met de tomatenblokjes en bouillontablet in een pan en breng aan de kook en kook 7 mins
  • doe ondertussen de rest van de gegrilde groente in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak op middelhoog vuur 6 mins en schep regelmatig om
  • verhit de grillpan, besprenkel de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout
  • gril de kip in 5 mins gaar, keer regelmatig
  • giet de spaghetti af en doe in een schaal
  • pureer de gekookte groente met tomatenblokjes met de staafmixer
  • schep de gebakken groente erdoor en verdeel over de spaghetti
  • schep de kip erop en serveer
  • lekker met verse basilicum
  • je kunt ook zelf 1 aubergine, 1 courgette, 1 gele, rode & groene paprika en 1 ui kleinsnijden grillen in 2 el olijfolie, daarmee komt het recept op 2 SP pp minder!

bron: 'Allerhande'