IJs voor 6 SP

  • Frisse meloengranita met munt

Frisse meloengranita met munt

4 porties / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1/2 Galia meloen
  • 100 ml fruitsiroop aardbei [18 SP]
  • 75 ml yoghurt Griekse stijl 0% [1 SP]
  • 1 el munt [fijngehakt]

 

 

 

 

 

Bereiding

  • halveer de meloen
  • schep de zaden met een lepel uit de helften, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in stukken
  • pureer het vruchtvlees [circa 200 gr] met de staafmixer
  • roer de aardbeiensiroop en de yoghurt door de meloenpuree
  • schep de munt erdoor en schenk in een laag bewaarbakje
  • zet de granita 5-6 uur in de diepvries en roer elk uur met een vork goed door
  • herhaal tot de granita volledig is bevroren
  • roer de meloengranita voor het serveren nog een laatste keer goed door en verdeel over 4 glazen
  • serveer met een lekkere dot slagroom [wel extra SP!]
  • qua ingrediënten is 1 portie maar 5 SP maar omdat het gepureerd is maakt de WW-app er 6 SP van!

bron: 'Jumbo'