4 porties / 6 SP per portie
Ingrediënten
-
1/2 Galia meloen
-
100 ml fruitsiroop aardbei [18 SP]
-
75 ml yoghurt Griekse stijl 0% [1 SP]
-
1 el munt [fijngehakt]
Bereiding
- halveer de meloen
- schep de zaden met een lepel uit de helften, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in stukken
- pureer het vruchtvlees [circa 200 gr] met de staafmixer
- roer de aardbeiensiroop en de yoghurt door de meloenpuree
- schep de munt erdoor en schenk in een laag bewaarbakje
- zet de granita 5-6 uur in de diepvries en roer elk uur met een vork goed door
- herhaal tot de granita volledig is bevroren
- roer de meloengranita voor het serveren nog een laatste keer goed door en verdeel over 4 glazen
-
serveer met een lekkere dot slagroom [wel extra SP!]
-
qua ingrediënten is 1 portie maar 5 SP maar omdat het gepureerd is maakt de WW-app er 6 SP van!
bron: 'Jumbo'