4 porties / 4 FSP / 11 SP per portie
Ingrediënten
-
400 gr zwarte bonen [0 SP]
-
200 gr kidneybonen [0 SP]
-
300 gr mais [0 SP]
- 2 el Picadillo
- 1 espressostick
- 400 gr pomodorini [kerstomaatjes uit blik]
- 2 courgettes
- 1 el arachide olie [5 SP]
- 3 takjes munt, alleen de blaadjes
- 100 gr Griekse feta [11 SP]
Bereiding
- doe de bonen en mais in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken
- doe de bonen met de picadillo, espresso en pomodorini in een pan met dikke bodem
- breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 10 mins stoven en roer regelmatig
- breng op smaak met peper en eventueel zout
- snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm [brunoise]
- verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 6 mins op hoog vuur
- snijd ondertussen de munt in dunne reepjes
- neem de stoof van het vuur, schep de munt en courgette erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout
- verkruimel de feta erboven
bron:
'Allerhande'