DINER voor 4 FLEX SMART POINTS

  • Zwarte bonenstoof

 

 

ZWARTE BONENSTOOF

 4 porties / 4 FSP / 11 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 400 gr zwarte bonen [0 SP]
  • 200 gr kidneybonen [0 SP]
  • 300 gr mais [0 SP]
  • 2 el Picadillo
  • 1 espressostick
  • 400 gr pomodorini [kerstomaatjes uit blik]
  • 2 courgettes
  • 1 el arachide olie [5 SP]
  • 3 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 100 gr Griekse feta [11 SP]

Bereiding

  • doe de bonen en mais in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken
  • doe de bonen met de picadillo, espresso en pomodorini in een pan met dikke bodem
  • breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 10 mins stoven en roer regelmatig
  • breng op smaak met peper en eventueel zout
  • snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm [brunoise]
  • verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 6 mins op hoog vuur
  • snijd ondertussen de munt in dunne reepjes
  • neem de stoof van het vuur, schep de munt en courgette erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout
  • verkruimel de feta erboven

bron: 'Allerhande'