Ingrediënten
-
2 kleine courgettes
-
1 grote rode ui
-
2 teentjes knoflook
-
2 à 3 [roma] tomaten
-
1 groot blik tonijn op water 185 gr [0 SP]
-
2 kl olijfolie [3 SP]
-
paar takjes oregano [of 1/2 tl gedroogde kruiden]
-
35 gr geraspte Pecorini kaas [5 SP]
-
peper & zout
Bereiding
- was de courgette en schil de 4 zijdes met een julienne rasp; hiermee krijg je mooie dunne reepjes en ziet de courgette en uit als spaghetti
- zet de courgetti apart
- pel de ui en snijd in halve ringen
- pel de knoflooktenen en pers deze uit
- was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes
- op het blikje tonijn en giet slechts een deel van het water af
- verhit de olijfolie in de wokpan en bak hierin de ui & knoflook op middelhoog vuur totdat deze glazig zijn
- voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door
- het zal een beetje gaan pruttelen maar blijf roeren om aanbranden te voorkomen
- giet de tonijn en een beetje water uit het blik erbij en roer nog een keer goed om
- voeg de courgetti toe en blijf roeren [lekker wokken] totdat de courgette zacht wordt
- let op: niet tot pap koken!
- breng de courgetti op smaak met peper, zout en oregano
- roer nog een laatste keer door en serveer met een beetje geraspte Pecorini
- extra pittig met eventueel 1 rood pepertje en 20 gr pijnboompitjes [+ 2 SP!]
bron: 'Betty's Kitchen'