PASTA voor 4 FLEX Smart Points

  • Courgetti met tonijn

 

 

COURGETTI MET TONIJN

2 porties / 4 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 à 3 [roma] tomaten
  • 1 groot blik tonijn op water 185 gr [0 SP]
  • 2 kl olijfolie [3 SP]
  • paar takjes oregano [of 1/2 tl gedroogde kruiden]
  • 35 gr geraspte Pecorini kaas [5 SP]
  • peper & zout

Bereiding

  • was de courgette en schil de 4 zijdes met een julienne rasp; hiermee krijg je mooie dunne reepjes en ziet de courgette en uit als spaghetti
  • zet de courgetti apart
  • pel de ui en snijd in halve ringen
  • pel de knoflooktenen en pers deze uit
  • was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes
  • op het blikje tonijn en giet slechts een deel van het water af
  • verhit de olijfolie in de wokpan en bak hierin de ui & knoflook op middelhoog vuur totdat deze glazig zijn
  • voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door
  • het zal een beetje gaan pruttelen maar blijf roeren om aanbranden te voorkomen
  • giet de tonijn en een beetje water uit het blik erbij en roer nog een keer goed om
  • voeg de courgetti toe en blijf roeren [lekker wokken] totdat de courgette zacht wordt
  • let op: niet tot pap koken!
  • breng de courgetti op smaak met peper, zout en oregano
  • roer nog een laatste keer door en serveer met een beetje geraspte Pecorini
  • extra pittig met eventueel 1 rood pepertje en 20 gr pijnboompitjes [+ 2 SP!]

bron: 'Betty's Kitchen'