DINER voor 6 FLEX Smart Points


  • Ajam Paniki met broccoli en rijst
  • Aziatische garnalen omelet met wortel-sesam salade
  • Loempiataart
  • Noedels met kip & groente

 

 

 



AJAM PANIKI MET BROCCOLI & RIJST

4 porties / 6 FSP / 7 SP per portie*

 

Ingrediënten

  • 1 pakje Conimex Ajam Paniki [4 sp]
  • 350 gr kipfilet [0 sp]
  • 15 ml olie [5 sp]
  • 150 gr rijst [15 sp]
  • 500 g broccoli
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 schijven verse ananas
  • 4 el grofgehakte munt
  • peper & zout naar smaak

Bereiding

  • kook de rijst
  • snijd de broccoli in roosjes en kook deze 4 mins
  • lente-uitjes in stukjes
  • ananas in zessen
  • kipfilet in 12 smalle plakken
  • bak de plakken kip om en om in 3 mins lichtbruin in een hapjespan op hoog vuur
  • voeg de ananas en lente-uitjes toe en bak 1 min mee
  • voeg de Ajam Paniki en 200 ml heet water toe
  • meng dit en breng aan de kook
  • leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en smoor in circa 6 mins gaar
  • schep de broccoli hierdoor en warm nog even goed door
  • verdeel de rijst over 4 borden en schep de Ajam Paniki met de ananas en broccoli erover
  • bestrooi met munt

* afhankelijk van hoeveelheid rijst

bron: 'Conimex'

AZIATISCHE GARNALEN OMELET MET WORTEL-SESAMSALADE

4 porties / 6 FSP / 10 SP per portie


Ingrediënten

  • 6 eieren [0 SP]
  • 3 el zoete chilisaus [6 SP]
  • 50 ml sesamolie [14 SP]
  • 400 g roerbakmix
  • 200 g AH diepvries basic wokgarnalen met knoflook [0 SP]
  • 2 el bosuitjes
  • 1 el sojasaus
  • 300 g rauwkost peen julienne
  • 3 kl sesamzaad [3 SP]


Bereiding
              

  • klop de eieren los met de chilisaus, peper en eventueel zout
  • verhit 1/5 van de sesamolie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door
  • doe de deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur 5 mins
  • neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie
  • verhit eenzelfde hoeveelheid olie in dezelfde pan en bak van de rest van het eimengsel nog een omelet
  • verhit ondertussen 1/5 van de olie in een wok en bak de roerbakmix 7 mins op middelhoog vuur
  • schep regelmatig om, neem uit de wok
  • doe de garnalen in dezelfde wok en bak 2 mins op hoog vuur
  • snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes
  • meng de sojasaus met de rest van de olie tot een dressing
  • meng de dressing met de peen julienne, het sesamzaad en twee derde van de bosui
  • halveer de omeletten, verdeel de roerbakmix en garnalen erover en garneer met de rest van de bosui
  • serveer de wortelsalade erbij
  • lekker met extra chilisaus, limoensap en 1-minuut basmatirijst [wel extra SP!]

 

  • dit gerecht is zowel warm als koud lekker
  • houd je van koriander? Snijd dan 15 g koriander grof, meng de ene helft door de dressing en gebruik de andere helft om het gerecht te garneren

bron: 'Allerhande'

LOEMPIATAART

2 porties / 6 FSP / 10 SP per portie


Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet [0 SP]
  • 4 el sojasaus
  • sambal
  • peper & zout
  • 400 gr (Oosterse of Chinese) wokgroenten met veel taugé
  • 5 vellen filodeeg [10 SP]
  • 3 eieren [0 SP]
  • springvorm van 24 cm
  • bakspray
  • 12 gr cashewnoten [2 SP]

 

Bereiding

 

  • verwarm de oven voor op 175 ºC en spray de springvorm in
  • laat de filodeegvellen ontdooien in de koelkast, op deze manier barsten ze niet met 't inleggen straks
  • snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een wok met antiaanbaklaag en breng op smaak met een beetje peper, zout en 1 el sojasaus
  • bak de kip even kort om en om aan voor je de groenten toevoegt
  • voeg nog 2 el sojasaus toe en bak dit alles zo’n 4 minuten aan
  • breng op smaak met peper, zout en sambal
  • leg 1 vel filodeeg op de bodem van de springvorm
  • leg er vervolgens 3 vellen omheen zodat de helft van de vellen uit de springvorm hangt
  • schep het kip-groentemengsel in de vorm
  • klop de eieren met 1 el sojasaus en peper los en verdeel dit met een lepel over de vulling
  • leg het overgebleven vel filodeeg op de vulling en vouw de overhangende vellen naar binnen zodat de taart helemaal bedekt is met filodeeg
  • zet de taart laag in de oven en bak hem in 45 minuten goudbruin
  • als de taart te bruin kleurt kun je hem afdekken met aluminiumfolie
  • serveer de taart met een klein beetje sojasaus en eventueel 1 el Sweet Chilisaus [2 SP extra voor 1 el!]
  • mocht je nog punten over hebben dan is het ook lekker om 12 gr cashewnoten [2 SP extra] in stukken te hakken en te verdelen over de vulling voordat je deze in de oven plaatst


bron: 'Chicks love food'
aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

NOEDELS MET KIP & GROENTE

2 porties / 6 FSP / 8 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet in blokjes [0 SP]
  • 2 hele uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 gr verse groentemix naar keuze
  • 10 ml olie [3 SP]
  • 1 el ketjap [1 SP]
  • 1 el sojasaus
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 80 gr eiermie [8 SP]

 

Bereiding

  • bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen in koud water
  • doe de olie in een wok en bak de kip goudbruin gaar op hoog vuur
  • schep ze daarna uit de pan en houd even apart
  • fruit vervolgens de ui en knoflook in de pan, zet het vuur laag en fruit zachtjes tot de ui glazig ziet
  • voeg het groenten pakket toe en bak 2 mins op hoog vuur
  • voeg de ketjap, sojasaus, sambal en citroensap toe
  • roer goed door en verwarm tot de groenten gaar, maar nog wel knapperig, zijn
  • giet de noedels goed af en voeg samen met de kip toe aan de pan
  • warm samen nog even goed door

bron: 'van XL naar S'