PASTA voor 11 FLEX Smart Points

  • Pasta met broccoli, ui & Pancetta van Jamie
  • Spaghetti met Thaise pesto
  • Zalmpasta

 

 

 

PASTA MET BROCCOLI, UI & PANCETTA

4 porties / 11 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 300 g pasta [30SP]
  • 1 el olijfolie [5 SP]
  • 1 rode ui, in ringen
  • 75 gr pancetta/bacon, gesneden [4 SP]
  • 200 gr broccoli
  • 4 el geraspte parmezaan [5 SP]

 

 

 

 

Bereiding

  • kook de pasta al dente
  • verhit de olijfolie op middelhoog vuur en bak de ui en pancetta 8 mibns of tot de uiringen zacht zijn
  • stoom de broccoli in 3–5 mins beetgaar
  • giet de pasta af en roer de rest van de ingrediënten erdoor
  • serveer met parmezaan.

bron: 'Jamie Magazine.nl' aangepast naar eigen inzicht door '@Irmpie05'

SPAGHETTI MET THAISE PESTO

1 portie / 11 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 70 g pasta [ongekookt] [7 SP]
  • 5 blaadjes koriander
  • 5 blaadjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 kl gemberwortel [1 snufje geraspte gember]
  • 75 ml groente bouillon
  • 150 g peultjes / sugar snaps
  • 1 kl olijfolie [2 SP]
  • 2 kl kristalsuiker [2 SP]
  • 1 hele grapefruit
  • zout & peper naar smaak

Bereiding

  • kook de spaghetti beetgaar
  • pureer voor de thaise pesto de koriander en basilicum met de knoflook, chilipoeder, gember en de groentebouillon
  • halveer de peultjes / sugar snaps en laat in de olijfolie circa 5 - 8 mins stoven en bestrooi met 2 kl suiker
  • fileer 1 grapefruit en voeg met de Thaise pesto toe aan de peultjes / sugar snaps
  • meng de spaghetti erdoor en breng op smaak met zout & peper

bron: 'Weight Watchers kookboek'

ZALMPASTA

4 porties / 11 FSP / 14 SP / 661 Kcal per portie

 

Ingrediënten

  • 400 gram gerookte zalm[snippers] [0 SP]
  • sjalotje
  • tomatenpuree [2 SP]
  • borrelglaasje wodka [4 SP]
  • 150 ml Blue Band finesse voor koken light [6 SP]
  • verse dille
  • 30 gr margarine, vloeibaar [6 SP]
  • 240 gr pasta / tagliatelle [24 SP]

 

 

 

 

Bereiding

  • kook de pasta in een ruime pan
  • fruit het sjalotje in roomboter
  • voeg de zalm in stukjes toe
  • blus dit af met een flinke scheut wodka [gin kan ook ;-)]
  • doe de tomatenpuree erbij en roer goed door
  • voeg de kookroom toe
  • hak de dille fijn en voeg toe
  • laat het samen even pruttelen totdat de pasta gaar

bron: '@irmpie05'