DINER voor 9 FLEX Smart Points

  • Aardappelsalade met pestodressing en tartaar
  • Hartige taart alla Immel
  • Hartige Italiaanse taart
  • Krokante scholfilet met frisse courgette-tuinerwtensmoor
  • Provençaalse kipfilet met couscous
  • Sperziebonen ovenschotel
  • Wrap kipshoarma

 

 


AARDAPPELSALADE MET PESTODRESSING EN TARTAAR

1 portie / 9 FSP / 12 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 200 g vastkokende aardappelen [5 SP]
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 100 ml magere yoghurt [0 SP]
  • 1 el groene pesto [2 SP]
  • peper & zout
  • 1 el witte balsamico azijn
  • rucola
  • 40 g Seranoham [0 SP]
  • basilicum
  • 100 g AH Greenfield steak tartaar [2 SP]
  • 1 hoeveelheid sojasaus naar smaak

 

Bereiding

  • kook de aardappelen in de schil in 20 mins gaar
  • halveer de tomaatjes en snijd de ham in stukjes
  • snijd ook de rucola 'kapot'
  • meng deze 3 samen
  • snijd je tartaar doormidden en besprenkel met sojasaus
  • voeg er knoflook zout en peper aan toe en bereid in de Actifryer op 180ºC voor 5 mins
  • meng de yoghurt, pesto, balsamicoazijn en basilicum in een schaaltje
  • voeg naar smaak peper en zout toe
  • giet de aardappelen af en schil ze en snijd ze in stukjes
  • serveer je salade met de schijfjes aardappel samen met de dressing en de tartaar

bron: 'Weight Watchers database'
aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

HARTIGE TAART ALLA IMMEL

1 portie / 9 FSP / 11 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 100 g prei
  • 100 g bloemkool
  • 100 g broccoli
  • 25 g geraspte kaas 20+ [2 SP]
  • 1 el kookroom Light [1 SP]
  • 1 ei [0 SP]
  • 2,5 vellen filodeeg [4 SP]
  • 70 g achterham [2 SP]
  • zout & peper
  • bakspray

Bereiding

  • kook de bloemkool en de broccoli even voor
  • bak de ham even aan in een anti-aanbakpan
  • voeg vervolgens de prei, bloemkool en broccoli eraan toe
  • spray je taartvorm (16cm) in met bakspray
  • leg 1 filodeegvel op de bodem en leg de andere twee tegen de rand op, zodat de helft ervan over de rand hangt
  • vul je taart met je groente-vleesmengsel
  • klop je ei los samen met de kookroom
  • verdeel deze over je mengsel en garneer af met de geraspte kaas
  • vouw vervolgens de taart dicht
  • bak voor 30 minuten op 200ºC in de oven en smullen maar!
  • overigens was ik volledig verzadigd met 3/4 van de taart, dus heb morgen een lekker stukje lunch!

bron: @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

HARTIGE ITALIAANSE TAART

3 porties / 9 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 3 vellen filodeeg [6 SP]
  • 300 gr tartaar [8 SP]
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 600 gr Italiaanse roerbakgroenten
  • Italiaanse kruiden
  • 3 el tomatenpuree [1 SP]
  • 150 ml gezeefde tomaat
  • 3 mp sambal
  • 2 eieren [4 SP]
  • 30 ml kookroom light [1 SP]
  • 40 gr geraspte kaas 20+ [4 SP]
  • handvol cherrytomaatjes
  • 2 kl olie [3 SP]
  • bakspray
  • peper & zout

Bereidingswijze

  • verwarm de oven voor op 200ºC
  • spray een bakblik van 24 of 26 cm in met bakspray
  • gebruik 1 kl olie in een grote wok en bak hierin je groenten aan
  • snijd de courgette en ui in stukjes en voeg deze bij de groenten
  • voeg de tartaar toe samen met de Italiaanse kruiden en peper en zout
  • voeg vervolgens de tomatenpuree toe met de gezeefde tomaat en de sambal
  • bak alles goed door
  • bekleed ondertussen je bakblik met de filodeeg
  • laat de helft van de bladen over de rand hangen
  • maar bedek wel de bodem en de randen volledig
  • vul de vorm met het mengsel uit de wok
  • pak een schaaltje en kluts hierin het ei samen met de kookroom en giet deze over het mengsel
  • strooi de kaas erover en vouw als laatste de vellen dicht tot een taart
  • bestrijk met 1 kl olie de bovenkant van de taart
  • bak de taart ongeveer 30 mins in de oven

bron: 'A Weight of Life

aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

KROKANTE SCHOLFILET MET FRISSE COURGETTE-TUINERWTENSMOOR

4 porties / 9 FSP / 11 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 4 scholfilets, à 150 gr [0 SP]
  • 700 gr krieltjes [14 SP]
  • 5 el vloeibare margarine [15 SP]
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 200 gr tuinerwten extra fijn
  • 1 citroen
  • 4 el bloem [6 SP]
  • 2 takjes munt
  • zout & peper naar smaak

 

Bereiding

  • kook de krieltjes in water met zout in 10 mins gaar
  • verhit in een hapjespan 2 el margarine
  • fruit de ui 1 min, schep de courgette en de bevroren erwten erdoor en bak 2 mins
  • besprenkel de groenten met 1 el citroensap
  • voeg zout en peper naar smaak toe en smoor de groenten in 8-10 mins zachtjes gaar
  • besprenkel intussen de scholfilets met de rest van het citroensap en bestrooi ze met zout en peper
  • strooi de bloem op een bord en haal de vis erdoor
  • verhit in 2 koekenpannen de laatste 3 el margarine
  • bak in elke koekenpan 2 scholfilets in 4-6 mins goudbruin en gaar, keer ze halverwege
  • schep de munt door de groenten en schep op 4 borden
  • leg er de scholfilets bij en serveer met de krieltjes

bron: 'Jumbo'

PITA'S MET STEAK TARTAAR, SLA EN PAPRIKA

4 porties / 9 SP per portie


Ingrediënten
 

  • 1 groene paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 10 g peterselie
  • 1 jalapeño peper
  • 1 limoen
  • 4 steaks tartaar [12 SP]
  • 2 kl selderiezout
  • 4 AH pitabroodjes groot [24 SP]
  • 300 gr gemengde sla
  • 4 el sladressing naturel [1 SP]


Bereiding

  • halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 1/2 x 1/2 cm [brunoise]
  • snipper de ui en snijd de peterselie fijn
  • verwijder de steelaanzet van de jalapeño peper en snijd de peper in flinterdunne ringetjes
  • rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit
  • meng de paprika, ui, peterselie, jalapeño peper, het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom tot een salsa
  • bestrooi de tartaar met het selderiezout en peper
  • verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 12 mins en keer halverwege
  • bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de sla met de sladressing
  • snijd de tartaar in plakjes
  • snijd de broodjes open en vul elk broodje met wat sla, de tartaar en 2 el salsa
  • serveer direct met de rest van de sla en salsa er apart bij
  • lekker met verkruimelde feta en gegrilde maiskolven


bron: 'Allerhande'

SPERZIEBONEN OVENSCHOTEL

3 porties / 9 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 800 gr sperziebonen
  • 250 gr hamblokjes
 [6 SP]
  • 2 hele uien

  • 200 gr aardappelpuree [AH, alleen water toevoegen, 1 zakje] [5 SP]
  • 300 gr tartaar 
[8 SP]
  • 1 kl olie
 [1 SP]
  • 3 el paneermeel [5 SP]

Bereidingswijze

  • sperziebonen in 6 minuten beetgaar koken
  • tartaar aanbakken in de pan met olie
  • even laten uitlekken jn vergiet
  • pan gebruiken voor ui en hamblokjes even aan te fruiten
  • volgens de verpakking de aardappelpuree maken
  • daarna de tartaar hier doorheen mengen
  • doe erna de puree met tartaar in een met bakspray ingevette ovenschaal
  • doe de sperziebonen er bovenop en daarna de hamblokjes en de ui
  • tot slot het paneermeel er over heen
  • 20 à 30 mins in de oven op 180 graden

bron: @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

WRAP KIPSHOARMA

2 porties / 9 FSP / 10 SP per portie


Ingrediënten

  • 2 volkoren wraps Jumbo merk, 80 gram [14 SP]
  • 200 gr kipfilet [0 SP]
  • Body & fit cookingspray
  • shoarma kruiden
  • ijsbergsla (krop)
  • 2 tomaten
  • 1/4 komkommer
  • 2 el knoflooksaus [4 SP]
  • magere yoghurt

 

 

Bereiding

  • snijd de kipfilet in stukjes en kruid naar smaak met shoarma kruiden
  • bak deze met de cookingspray in een pan [of gebruik een anti-aanbakpan]
  • meng de yoghurt samen met de knoflooksaus
  • beleg beide wraps met een groot blad van de ijsbergsla
  • snijd de komkommer en tomaat in stukjes en leg deze op de sla
  • leg vervolgens de kipfilet erop en verdeel je saus

bron: 'Foodsisters'
aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook