LUNCH voor 0 FLEX SMART POINTS

  • Egg muffin
  • Ei-garnalen salade
  • Frittata
  • Slarolletjes met gerookte kip, tomaat & ei

 

 

 

 

 

EGG MUFFINS

4 porties / 0 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 5 eieren [0 SP]
  • 1/2 paprika
  • 5 cherry tomaatjes
  • 1/4 rode ui
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 plakjes Serranoham [1 SP]
  • zout & peper

 

 

 

 

Bereiding

  • snijd de paprika, tomaatjes en rode ui fijn
  • klop de eieren in een kom los met een garde
  • voeg de in stukjes gesneden groenten en bakpoeder bij het ei en voeg nog flink wat peper & [eventueel zout]
  • meng alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over 8 muffinvormen
  • zet de vormpjes ongeveer 20 mins in een voorverwarmde oven van 180ºC
  • versier je bord met wat salade en komkommer met tomaatjes en plaats 2 muffins erbij

bron: 'Christina Jansen'

EI - GARNALEN SALADE

2 porties / 0 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 3 hardgekookte eieren [0 SP]
  • 75 - 100 gr Hollandse garnalen
  • 1/2 kleine rode ui
  • 5-10 stengeltjes bieslook
  • 1 el kwark
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • snufje cayennepeper
  • zout & peper

 

Bereiding

  • snijd de hardgekookte eieren in grove stukken en snijd de rode ui en de bieslook fijn
  • doe dit in een kom samen met de garnalen en de  kwark
  • mix door elkaar
  • breng de salade op smaak met wat kerriepoeder, cayennepeper, peper & zout

bron: 'Cotton & Cream'

FRITTATA

  4 porties / 0 FSP / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • circa 300 gr gemengde groenten [maak je restjes maar op!  Denk  aan paprika, champignons, wortel, ui, prei, courgette en doperwtjes]
  • scheut olijfolie
  • 6eieren [0 SP]
  • 1 el mediterrane kruiden
  • chilivlokken
  • 1 kl margarine [1 SP]
  • zeezout

Bereiding

  • verhit een scheut olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de ui glazig

  • voeg de overige groenten toe en bak ze beetgaar

  • klop de eieren met de kruiden, zout en chili en giet over de groenten

  • laat het eimengsel  op een rustig vuurtje stollen en beweeg je pan af en toe heen en weer

  • leg een deksel op de pan en houd goed in de gaten dat de omelet niet aanbrandt
  • het duurt even voordat de frittata gaar is
  • de frittata is ook lekker met een handje geraspte kaas [extra SP!]

  • serveer als lunchgerecht met boerenbrood [extra SP!] en wat aangemaakte sla

bron: 'Landidee'

SLAROLLETJES MET GEROOKTE KIP, TOMAAT & EI

1 porties / 0 FSP / 5 SP per portie

Ingrediënten

  • 25 ml magere ypghurt
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 2 eieren, gekookt en in blokjes gesneden [0 SP]
  • 85 gr gerookte kipreepjes [0 SP]
  • bieslook
  • paprikapoeder
  • 3 grote ijsbergsla bladeren
  • zout & peper

 

Bereiding

  • meng in een kom de yoghurt met de paprikapoeder
  • roer de tomaat, ei en gerookte kip erdoorheen
  • breng op smaak met zout & peper
  • leg de ijsbergsla bladeren uit elkaar en verdeel hier je mengsel over
  • garneer ze met bieslook en vouw ze voorzichtig dicht en zet ze vast met een prikker
  • lekker met het 0 punten tomatensoepje van Imke!

bron: 'van XL naar S'
aangepast naar eigen inzicht door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook