DINER voor 8 FLEX Smart Points

  • Broccoli met kip & kaassaus
  • Broccolistamppot met gerookte zalm
  • Provençaalse kipfilet met couscous
  • Romige prei-linzencurry met kip en pompoen

 

 

 

BROCCOLI MET KIP & KAASSAUS

4 porties / 8 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

 

  • 800 g aardappelen [18 SP]
  • 1 el olijfolie [5 SP]
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 300 g kipfilet [0 SP]
  • 600 g broccoli
  • 1 zakje kaassaus [8 SP]

 

Bereiding

  • schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze
  • rooster ondertussen het komijnzaad in een koekenpan zonder olie of boter 2 mins
  • schep uit de pan en verhit 1 el olie in dezelfde pan, bestrooi de kipfilet met peper en zout en bak in 15 mins gaar
  • keer regelmatig.
  • kook ondertussen de broccoliroosjes in 8 mins beetgaar
  • bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • schenk de kaassaus over de broccoli en bestrooi met het komijnzaad
  • snijd de kip in plakken en verdeel met de aardappelen over 4 borden
  • serveer met de broccoli.

bron:  'Allerhande'

BROCCOLI STAMPPOT MET GEROOKTE ZALM

4 porties / 8 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  •  900 gr kruimige aardappelen, zak, koelvers, CêlaVita [16 FSP]
  • 700 gr broccoli
  • 30 gr amandelschaafsel [3 FSP]
  • 25 gr boter [5 FSP]
  • 1 el (dijon)mosterd
  • 100 ml melk [2 FSP]
  • 75 gr veldsla
  • 100 gr feta light [3 FSP]
  • 200 gr gerookte zalm

 

 

Bereiding

  • doe de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar
  • verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met een dunschiller en snijd in plakjes.
  • voeg de broccoli de laatste 4 mins toe aan de aardappelen
  • verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 mins
  • schep uit de pan op een bord en laat afkoelen
  • giet de aardappelen en broccoli af
  • voeg de boter, mosterd en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree
  • breng op smaak met peper en eventueel zout
  • meng voorzichtig de veldsla erdoor
  • verkruimel de feta en verdeel samen met de gerookte zalm en het amandelschaafsel over de stamppot

bron:  'Allerhande'

PROVENÇAALSE KIPFILET MET COUSCOUS

4 porties / 8 FSP / 9 SP per portie


Ingrediënten

 

  • 1 zakje Maggi Braadstomen Provençaal [3 SP]
  • 400 gr kipfilet [0 SP]
  • 250 gr champignons
  • 2 rode paprika's
  • 275 gr couscous [28 SP]
  • 75 gr rucola
  • zout & peper naar smaak

 

 

 

 

 

Bereiding

  • verwarm de oven voor tot 200ºCsnijd de champignons en paprika in stukjes
  • doe de kipfilets met de champignons en de paprika in de stoomzak
  • voeg de kruidenmix toe en schud de zak goed zodat de mix zich goed verdeelt
  • sluit de zak en leg in de ovenschaal
  • schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en stoom de kipfilet met de groenten in 40 mins gaar
  • bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • roer de couscous met een vork los
  • schep de rucola eventueel met wat zout en peper [naar smaak] erdoor
  • verdeel de couscous over 4 borden en schep de kipfilet met de groenten erbij

bron: 'Jumbo'

ROMIGE PREI-LINZENCURRY MET KIP EN POMPOEN

4 porties / 8 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  •  2 el olie [9 FSP]
  • 300 gr prei
  • 1 pakje boemboe voor groene curry [100 gr]
  • 1 blik biologische linzen
  • 450 gr pompoenstukjes of broccoli [diepvries]
  • 400 ml kokosmelk light [13 FSP]
  • 400 gr kipfilet
  • 50 gr cashewnoten [10 FSP]

 

Bereiding

  • verhit in een hapjespan de olie.
  • bak de prei 3 mins
  • schep de boemboe erdoor en bak 1 min mee
  • voeg de linzen en pompoen toe
  • schenk de kokosmelk bij de groenten en breng aan de kook
  • leg de kipfilet tussen de prei en stoof afgedekt in 12 mins gaar
  • haal de deksel van de pan en laat de curry tot de gewenste dikte inkoken
  • schep de curry in 4 kommen en bestrooi met de cashewnoten
  • serveer er eventueel nog een kleine portie ovenwarme mininaan (brood) bij [wel extra FSP]

bron:  'Jumbo'