TUSSENDOORTJE voor 6 FLEX Smart Points

  • Crostini met feta-olijvenspread
  • Knollenfriet met peterselie kappertjessaus

 

 

 

 

 

 

 

 


CROSTINI MET FETA OLIJVENSPREAD

6 porties / 6 FSP / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 300 gr ciabatta [22 SP]
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 groene olijven zonder pit [1 SP]
  • 150 gr fetakaas light [5 SP]
  • 150 gr zuivelspread naturel light [10 SP]
  • zout & peper

 

Bereiding

  • verwarm de oven op 200 °C
  • snijd het ciabatta brood in 12 plakken
  • halveer 3 knoflookteentjes en wrijf het brood hiermee in
  • rooster het brood 5 minuten in het midden van de oven
  • pers een teentje knoflook en hak de olijven met de feta fijn
  • meng dit door elkaar en op smaak met peper & zout
  • smeer de spread op de crostini’s en garneer eventueel met verse kruiden

bron: 'Brenda kookt' / Weight Watchers

KNOLLENFRIET MET PETERSELIE - KAPPERTJESSAUS

4 porties / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1/2 knolselderij
  • 250 gr zoete aardappel [7 SP]
  • 3 el olijfolie [14 SP]
  • 3 takjes tijm
  • 60 ml Remia fritessaus [2 SP]
  • 2 takjes peterselie
  • 2 el kappertjes
  • bakplaat met bakpapier
  • zout & peper

 

Bereiding

  • verwarm de oven voor tot 220 °C
  • snijd de knolselderij en zoete aardappel met schil in plakken van 1 cm en vervolgens in repen van 1 cm
  • schep de knolselderij en aardappel op de bakplaat om met de olijfolie, tijm, zout & peper naar smaak
  • verdeel gelijkmatig over de bakplaat
  • rooster de friet in de voorverwarmde oven in 20 - 25 mins goudbruin en krokant
  • meng intussen de mayonaise met de peterselie, kappertjes en peper naar smaak
  • schep de frietjes in kommetjes of op een mooie schaal
  • serveer met de saus
  • lekker met gebakken vegetarische kaas- of spinazieschnitzel

bron: 'Jumbo'