LUNCH voor 8 FLEX Smart Points

  • ABC toast
  • Broodjes kip-pesto
  • Gegrilde geitenkaasrondjes met appelsalsa
  • Zonnige salade

 

 

 

 

ABC TOAST

1 portie / 8 FSP / 8 SP per portie


Ingrediënten

  • 2 sneetjes tijgerbrood [5 SP]
  • banaan
  • 6 aardbeien
  • 20 gr Wheytella [3 SP]

  

 

 

 

 


Bereiding

  • rooster het brood in een broodrooster
  • beleg met schijfjes banaan en plakjes aardbei
  • versier met 'dropjes' Wheytella'
  • tip, zet de pot op de weegschaal en schep met een lepel 20 gram eruit!

bron: @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

BROODJES KIP-PESTO

2 porties / 8 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 kipfilet [0 SP]
  • 1/2 lt bouillon
  • 2 el pesto [4 SP]
  • 1 el mayonaise [1 SP]
  • 2 el Griekse yoghurt
  • peper & zout
  • 2 Ciabattina AH [11 SP]

 

 

 

Bereiding

  • zet de bouillon op het vuur en breng het net tegen de kook aan
  • pocheer de kipfilet in ongeveer 8-10 mins gaar

  • hij is gaar als hij helemaal wit is

  •  

    laat de kip afkoelen en trek hem met een vork uit elkaar
  • doe de kip in een kom en voeg er de pesto, de mayonaise en de Griekse yoghurt bij

  • breng de kip pesto salade op smaak met wat peper en zout en serveer het op de ciabattina
  • je kunt de salade ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast

bron: 'Uit Paulines Keuken'

GEGRILDE GEITENKAASRONDJES MET APPELSLA

4 porties / 8 FSP / 8 SP per portie


Ingrediënten

  • 15 gr zonnebloempitten [3 SP]
  • 1 hele appel
  • 2 el bieslook ringetjes
  • 3 kl olijfolie [5 SP]
  • 5 gr geraspte citroenschil
  • 1 el witte wijnazijn
  • 30 ml appelsap [1 SP]
  • 100 gr gemengde sla
  • 280 gr geitenkaasrondjes [22 SP]
  • 2 kl honing [2 SP]
  • 1 kl tijm
  • zout & peper naar smaak

Bereiding

  • rooster de zonnebloempitten zonder vet goudbruin
  • snijd de appel in heel fijne blokjes
  • meng met de bieslook, 1 kl olijfolie, citroenschil en -sap
  • hak de zonnebloempitten en doe erbij
  • breng de salsa op smaak met peper en zout
  • meng de rest van de olie met de azijn, het appelsap en breng op smaak met peper & zout
  • meng de sla met de vinaigrette
  • leg de geitenkaasrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • besprenkel met honing en bestrooi met tijm en peper
  • grill de geitenkaas ca. 5mins in de oven onder de hete grill
  • garneer de salade met steeds 2 geitenkaasrondjes en de appelsalsa

bron: 'Weight Watchers app'

ZONNIGE SALADE

4 porties / 8 FSP / 8 SP per portie


Ingrediënten

  • 400 gr salade mix
  • 2 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1/4 komkommer
  • 100 gram olijven [5 SP]
  • 1 mozzarella bolletje light [6 SP]
  • 75 ml olijfolie [22 SP]
  • 20 cl witte wijnazijn
  • 7 gr Provençaalse kruiden
  • 1/2 gesnipperd uitje


Bereiding

  • snijd de groente; de komkommer in schijfjes, tomaten in partjes, paprika in reepjes en appel in stukjes


Bereiden van de dressing

  • vermeng de Provençaalse kruiden met de witte wijnazijn en het gesnipperde uitje en roer vervolgens de olijfolie er doorheen


Opmaak salade

  • verdeel de slamix en de overige ingrediënten over 4 borden en verdeel vervolgens de dressing  over de salades

bron: 'Simply spices'