DINER voor 12 FLEX Smart Points

  •  krokante kabeljauwhaas met peterseliepuree

 

 

 

KROKANTE KABELJAUWHAAS MET PETERSELIEPUREE


 4 porties / 12 FSP

 

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen [21 FSP]
  • 800 gr worteltjes & peultjes
  • 520 gr kabeljauwhaas
  • 75 gr paneermeel [8 FSP]
  • 2 eieren
  • 30 gr bloem [3 FSP]
  • 30 ml (olijf)olie [9 FSP]
  • 30 gr peterselie
  • 25 gr boter [5 FSP]
  • 150 ml halfvolle melk [3 FSP]
  • ½ tl nootmuskaat

Bereiding

  • Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de worteltjes 8 min. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af in een vergiet en spoel kort af onder koud stromend water.
  • Snijd de kabeljauwhaas in 4 stukken. Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede bord. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met de bloem, peper en zout. Haal de kabeljauw achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaas in 8-10 min. goudbruin. Keer halverwege.
  • Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af. Voeg de boter, melk, peterselie en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kabeljauwhaas met de peterseliepuree en groenten over de borden.

bron: 'Allerhande'