ONTBIJT voor 7 FLEX Smart Points

 

  • Lemon curd pie

 

 

 

 

LEMON CURD PIE

1 portie / 7 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 20 havermout [2 SP]
  • 20 g amandelmeel [2 SP]
  • 1 ei [0 SP]
  • 1 banaan
  • 40 ml Almhoff volle vanille kwark [3 SP]
  • 1/2  tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 el citroensap 

 

 

Lemon curd

  • 1 ei [2 SP]
  • 80 ml citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 30 gr honing [6 SP]

 

Bereiding

  • prak de banaan en meng het ei en de kwark erdoor
  • meng in een andere kom de havermout met het amandelmeel, citroenrasp, zout en bakpoeder
  • voeg het ei-banaanmengsel toe en roer tot een glad beslag
  • giet het beslag in 1 of 2 bakvormen
  • zet dit 20 mins in een voorverwarmde oven op 180ºC

 

Lemon curd

  • klop het ei en voeg de citroensap en rasp en de honing toe
  • roer goed door elkaar en verwarm in een klein pannetje op een laag vuur
  • blijf goed roeren anders stolt het ei
  • circa 10 tot 15 mins tot het indikt
  • giet het mengsel in een kom en zet in de koelkast zodat het kan afkoelen

 

Afwerken

  • laat de taartbodem ook even afkoelen
  • doe er vervolgens een dikke el yoghurt/kwark op en daarover de lemon curd

bron:  'Oh my Pie'