1 portie / 7 FSP / 9 SP per portie
Ingrediënten
-
20 havermout [2 SP]
-
20 g amandelmeel [2 SP]
-
1 ei [0 SP]
-
1 banaan
-
40 ml Almhoff volle vanille kwark [3 SP]
-
1/2 tl bakpoeder
-
snuf zout
-
1 el citroensap
Lemon curd
-
1 ei [2 SP]
-
80 ml citroensap
-
1 tl citroenrasp
-
30 gr honing [6 SP]
Bereiding
- prak de banaan en meng het ei en de kwark erdoor
- meng in een andere kom de havermout met het amandelmeel, citroenrasp, zout en bakpoeder
- voeg het ei-banaanmengsel toe en roer tot een glad beslag
- giet het beslag in 1 of 2 bakvormen
- zet dit 20 mins in een voorverwarmde oven op 180ºC
Lemon curd
- klop het ei en voeg de citroensap en rasp en de honing toe
- roer goed door elkaar en verwarm in een klein pannetje op een laag vuur
- blijf goed roeren anders stolt het ei
- circa 10 tot 15 mins tot het indikt
- giet het mengsel in een kom en zet in de koelkast zodat het kan afkoelen
Afwerken
- laat de taartbodem ook even afkoelen
- doe er vervolgens een dikke el yoghurt/kwark op en daarover de lemon curd
bron: 'Oh my Pie'