tussendoortjes voor 3 Smart Points

  • Appelpartjes in siroop met vanillekwark
  • Chocolade toetje
  • Hotdogspiesjes
  • Kruidige roggebroodrondjes
  • Kwarkbolletjes
  • Rich toffee caramel muffin

 

 


APPELPARTJES IN SIROOP MET VANILLEKWARK

4 porties / 3 SP per portie

Ingrediënten

  • 450 gr appels [Jonagold of Elstar]
  • 1 dl appelsap [3 SP]
  • 1 el suiker [4 SP]
  • 200 gr magere kwark [2 SP]
  • 1 zakje vanillesuiker [2 SP]
  • kaneelpoeder

 

 

 

 

 

Bereiding

  • appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in dunne partjes snijden
  • in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag partjes op hoog vuur al omscheppend bruin bakken
  • appelsap erbij schenken en bestrooien met suiker
  • zachtjes verwarmen tot appelpartjes rondom bedekt zijn met dun laagje siroop
  • kwark en vanillesuiker door elkaar mengen
  • warme appeltjes op 4 borden scheppen
  • bestrooien met wat kaneelpoeder en kwark ernaast scheppen

bron: 'AH'

CHOCOLADE TOETJE

3 porties / 3 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 zakjes Chocolade Mousse & Splits [5 SP]
  • 15 g cacao nibs [3 SP]
  • aardbeien
  • 180 ml magere melk [2 SP]

 

 

 

Bereiding

  • maak 1,5 zakje chocomoussepoeder aan met 180 ml magere melk, zoals op de verpakking staat
  • zet het voor minstens 1 uur in de koelkast
    verdeel na 1 uur je mousse over 3 glazen
  • garneer af met aardbeien en met wat cacao nibs per glas

bron: @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

HOTDOG SPIESJES

16 porties / 3 FSP 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 16 cocktailworstjes [16 SP]
  • 100 gr augurken
  • 3 el slasaus met yoghurt [4 SP]
  • 2 tl mosterd
  • 4 tl gebakken uitjes [4 SP]
  • 200 gr / 4 ‘ hotdog’ melkbroodjes [25 SP]
  • 1 el ketchup [1 SP]
  • 1 krop sla

 

Bereiding

  • verwarm de worstjes in een pannetje in het eigen kookvocht
  • laat de worstjes hierna samen met de augurken uitlekken op keukenpapier
  • snijd de augurken in lange schijfjes
  • meng de slasaus met mosterd en gebakken uitjes
  • snijd de broodjes open en bestrijk de onderste helft met de mosterd-ui-crème
  • beleg dit met de schijfjes augurk
  • bestrijk de bovenste helft van de broodjes met ketchup en leg hier een blaadje sla op
  • leg op elk broodje kwart naast elkaar 4 worstjes
  • klap de broodjes dicht en steek de cocktailprikkers door het broodje zodat het worst je ook vastgeprikt zit
  • snijd de broodjes tussen de worstjes door en serveer meteen

bron: 'Brenda kookt' / Weight Watchers

KRUIDIGE ROGGEBROODRONDJES

2 porties / 3 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 75 gr bevroren doperwten [2 SP]
  • 3 tomaten
  • 3 el kwark [1 SP]
  • 1 tl dragon
  • peper & zout
  • 1 sneetje roggebrood [3 SP]

 

 

 

 

 

 

Bereiding

  • pureer gekookte doperwten en meng dit met kwark en dragon
  • breng op smaak met peper en zout en voeg tomatenblokjes toe
  • snijd rondjes uit het roggebrood en bestrijk ze met het doperwtenmengsel
  • garneer met een plakje tomaat

bron: 'Brenda kookt' / Weight Watchers

KWARKBOLLETJES

12 porties / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 250 gr bloem [24 SP]
  • 250 ml Optimel vanille yoghurt [3 SP]
  • 2 eieren [0 SP]
  • 2 gr baking soda
  • 1 el olie [5 SP]
  • 30 gr Cereal hagelslag puur [3 SP]
  • vloeibare zoetstof naar smaak
  • kaneel naar smaak
  • 50 gr frambozen, 50 gr blauwe bessen of ander fruit naar keuze

 

Bereiding

  • warm de oven voor op 180ºC
  • meng de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder met elkaar en voeg daarna de bloem er doorheen
  • goed roeren en verdeel het deeg nu over 12 muffinvormpjes
  • bak ze nu voor 20 minuten in de oven

bron: 'WW-app #connect' @lisahealthyfoodies & @jufnaatje

RICH TOFFE CARAMEL MUFFIN

12 porties / 3 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 200 g bloem [19 SP]
  • 200 ml Optimel vanille yoghurt [2 SP]
  • 2 eieren [0 SP]
  • 2 WW chocolade reep rich toffee [6 SP]
  • 2 WW mueslireep caramel brownie [4 SP]
  • 20 gr pecannoten [4 SP]
  • 2 gr baking soda
  • 2 bananen
  • kaneel en eventueel vanille-aroma naar smaak

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 200ºC
  • prak de bananen
  • meng de eieren met de yoghurt en de geprakte bananen
  • meng het bloem met het  bakpoeder
  • voeg dit toe aan het yoghurt-bananen mengsel en roer tot een glad deeg
  • snijd de rich toffe en caramel brownie repen in kleine stukjes
  • roer deze kleine stukjes door het deeg
  • voeg naar smaak wat kaneel toe
  • hak de pecannoten klein
  • bekleed de muffinvorm met papieren vormpjes
  • schep het deeg erin en strooi er wat gehakte pecannoten over
  • bak het ongeveer 20 - 25 mins in de oven
  • laat de muffins afkoelen

 * eventueel kun je in plaats van 200 ml Optimel vanille yoghurt 200 ml Optimel vla vanille

    [2 SP extra] gebruiken; net waar je zin in hebt, met yoghurt is de muffin 3,25 SP en

    met vla 3,4 SP

 * LET OP ALS JE VLA GEBRUIKT ipv yoghurt OOK BAKPOEDER GEBRUIKEN ipv baking soda!!!

 * je kunt dit weer compenseren door in plaats van 2 eieren 2 eiwitten te gebruiken;

   deze zijn nl geen SP's!

 

bron: Weight Watchers app, aangepast door @Irmpie05