DINER voor 11 FLEX Smart Points

  • Ovenschotel met prei, tartaar en smeerkaas
  • Provençaalse kip met groene groente en krieltjes

 

 

 

OVENSCHOTEL MET PREI, TARTAAR & SMEERKAAS

 

2 porties / 11 FSP / 11 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 60 gr pasta [ongekookt] [6 SP]
  • 2 stengels prei
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml magere melk [1 SP]
  • 100 gr smeerkaas, 20+ [5 SP]
  • 1/4 kl paprikapoeder
  • 2 kl olie [3 SP]
  • 250 gr rundertartaar, rauw [7 SP]
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 kl peterselie, gehakt
  • zout & peper naar smaak

Bereiding

  • kook de pasta circa 6 mins voor
  • snij de prei in ringen
  • verwarm voor de bechamelsaus de bouillon en de melk en laat de smeerkaas hierin smelten
  • breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder
  • verhit de olie in een pan en bak daarin de tartaar met de knoflook en prei
  • doe de pasta met tartaar, prei en bechamelsaus in een ovenschaal [30 x 20 cm] en kruid met peper en zout
  • bak circa 30 mins in een verwarmde oven op 200 °C
  • bestrooi tot slot met de peterselie

bron: 'Weight Watchers site voor leden'

PROVENÇAALSE KIP MET GROENE GROENTE EN KIP

3 porties 11 FSP / / 12 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 350 g groene asperges
  • 200 g snijbonen
  • 150 g wortel
  • 400 g kipfilet in stukjes [0 SP]
  • 1 zakje braadstomen kip Provençaal Maggi [3 SP]
  • 50 ml Blue Band vloeibare bakboter [11 SP]
  • 800 g krieltjes [18 SP]
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 15 g dille

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 180 °C.
  • verwijder de houtachtige onderkant van de asperges
  • snijd de asperges en snijbonen in schuine stukken van 4 cm
  • snijd de wortel in reepjes van 4 cm
  • doe de kip met de asperges en snijbonen in de braadzak van het zakje braadstomen en strooi de kruidenmix erbij
  • schud de zak, zodat de kruidenmix goed wordt verdeeld
  • sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg in de ovenschaal
  • zet de schaal onder in de oven en bak de kip en groenten in ca. 25 mins gaar
  • verhit ondertussen de boter in een hapjespan en bak de krieltjes in 14 mins goudbruin en gaar
  • schep regelmatig om
  • halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de dille fijn
  • schep samen om
  • breng op smaak met peper en serveer erbij
  • prik met een scherp mes een gat in de braadzak om de hete lucht vrij te laten [Let op: deze lucht is zeer heet]
  • verwijder de zak en serveer de kip en groenten met de krieltjes

bron: 'Allerhande'