2 porties / 11 FSP / 11 SP per portie
Ingrediënten
- 60 gr pasta [ongekookt] [6 SP]
- 2 stengels prei
- 200 ml groentebouillon
- 100 ml magere melk [1 SP]
- 100 gr smeerkaas, 20+ [5 SP]
- 1/4 kl paprikapoeder
- 2 kl olie [3 SP]
- 250 gr rundertartaar, rauw [7 SP]
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 kl peterselie, gehakt
- zout & peper naar smaak
Bereiding
- kook de pasta circa 6 mins voor
- snij de prei in ringen
- verwarm voor de bechamelsaus de bouillon en de melk en laat de smeerkaas hierin smelten
- breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder
- verhit de olie in een pan en bak daarin de tartaar met de knoflook en prei
- doe de pasta met tartaar, prei en bechamelsaus in een ovenschaal [30 x 20 cm] en kruid met peper en zout
- bak circa 30 mins in een verwarmde oven op 200 °C
- bestrooi tot slot met de peterselie
bron: 'Weight Watchers site voor leden'