DINER voor 7 FLEX Smart Points

  • Aziatisch pannetje met noedels
  • Duivelse kip
  • Eenpansgerecht met linzen, courgette, etc...
  • Fruitige kipcurry
  • Vurig stoofpotje

 

 

AZIATISCH PANNETJE MET NOEDELS

2 porties / 7 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 260 g kipfilet [0 SP]
  • 1 kl olie [2 SP]
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 g Oosterse groentemix
  • 250 ml bouillon
  • 15 g zuivelspread naturel, light [1 SP]
  • 3 el sojasaus
  • 1 mp sambal oelek
  • 100 g mie mihoen [11 SP]
  • peper & zout naar smaak

 

 

Bereiding

  • spoel de kipfilet af, dep droog en snijd in blokjes
  • verhit de olie in een pan en bak de kip circa 3 mins
  • doe de  tomatenpuree erbij, bak deze kort mee en voeg de Oosterse groentemix toe
  • blus af met bouillon en laat circa 5 mins met een deksel op de pan garen
  • roer de zuivelspread, sojasaus en sambal oelek erdoor
  • voeg de noedels toe laat nog circa 5 minuten garen
  • breng op smaak met peper & zout

bron: 'Weight Watchers kookboek'

DUIVELSE KIP

4 porties / 7 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • nasi kruiden [1 SP]
  • 6 el ketjap[5 SP]
  • 6 el ketchup [4 SP]
  • 6 el azijn
  • 1 tl sambal
  • 500 gr kipfilet [0 SP]
  • 2 grote uien
  • 2 rode paprika's
  • 400 gr champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el pindakaas light [8 SP]
  • 15 el rijst [9 SP]
  • peper & zout

 

Bereidingswijze

  • nasi kruiden wellen in water
  • de ketjap, ketchup, azijn en  sambal toevoegen als het is afgekoeld!!
  • de kipfilet in stukjes erdoorheen roeren
  • in pan de uien in stukjes, paprika's in stukjes en een grote bak champignons in stukjes met knoflook opzetten en zachtjes laten smoren
  • dan kip met de rest toevoegen, ongeveer 20 mins laten pruttelen
  • pindakaas light erdoor en smullen maar

bron: 'Corinne' via FB Eveline@WeightWatchers

EENPANSGERECHT MET LINZEN, COURGETTE, ETC...

4 porties / 7 FSP / 11 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie [9 SP]
  • 450 gr krieltjes [9 SP]
  • 1 courgette
  • 1 tl harissa [hete pasta, potje 100 gr, Al 'Fez]
  • 1 el ras el hanout
  • 800 gr linzen [0 SP]
  • 1 schaal tastytom trostomaten
  • 80 gr gewelde abrikozen zonder pit [11 SP]
  • 10 gr platte peterselie

Bereiding

  • verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 mins
  • snijd de courgette in blokjes van 1 cm [brunoise] en voeg met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 mins mee
  • laat ondertussen de linzen uitlekken
  • snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes
  • voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 mins stoven
  • breng op smaak met peper en eventueel zout
  • snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel

bron: 'Allerhande'

FRUITIGE KIPCURRY MET PREI

2 porties / 7 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 120 gr ongekookte rijst [12 SP]
  • 400 gr kipfilet [0 SP]
  • 1 stengel prei
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 1 grote wortel
  • 1 kl olijfolie [2 SP]
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 mango
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 kl gehakte koriander
  • zout & peper

 

 

Bereidingswijze

  • kook de rijst gaar
  • spoel de kipfilet af, dep droog en snijd in blokjes
  • was de prei en de chilipeper
  • snijd de prei in dunnen ringen
  • verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd in ringetjes
  • schil de wortel en snijd in dunne plakjes
  • verhit de olie in een pan op hoog vuur en bak de kipfilet 4-5 minuten rondom
  • bestrooi met zout & peper en haal uit de pan
  • bak de prei met de chilipeper en de wortel kort in het braadvocht
  • blus af met bouillon en laat 5-6 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken
  • schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in  blokjes
  • doe de mango en de kip bij de groenten
  • verwarm kort en breng op smaak met kerriepoeder, zout & peper
  • bestrooi de kipcurry met koriander en serveer met de rijst

bron: kookboek 'Snelle keuken' van Weight Watchers'

VURIG STOOFPOTJE

6 portie / 7 FSP / 10 SP per portie


Ingrediënten

  • 1 hele ui
  • 2 hele rode Spaanse pepers
  • 6 hele paprika's [rood, geel & groen]
  • 500 gr kidneybonen [uitlekgewicht] [0 SP]
  • 285 gr maïs [uitlekgewicht] [0 SP]
  • 1 el olijfolie [5 SP]
  • 100 gr gekookte magere ham [2 SP]
  • 500 gr rundvlees tartaar [14 SP]
  • 400 gr tomatenblokjes [uit blik]
  • 400 gr gezeefde tomaat [uit blik]
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 kl marjoraan
  • 250 gr bruin stokbrood [18 SP]
  • zout & peper

 

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 200 °C
  • pel de ui en snijd in repen
  • was de chilipepers en de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes
  • spoel de kidneybonen af en laat met de maïs uitlekken
  • verhit olie in een braadpan en braad de hamblokjes, tartaar, ui en paprika circa 5-8 mins aan
  • voeg de chilipeper, kidneybonen, maïs, tomatenblokjes en gezeefde tomaten met de bouillon toe
  • breng op smaak met peper, zout en majoraan
  • bak circa 30 mins in de oven
  • serveer met het stokbrood

bron: 'Weight Watchers site voor leden'