DINER voor 3 FLEX SMART POINTS

  • Nasi van bloemkoolrijst

 

 

NASI VAN BLOEMKOOLRIJST

3 porties / 3 FSP / 4 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 400 g bloemkoolrijst
  • 1 paprika
  • 1 grote wortel, of meerdere kleintjes
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • handjevol taugé
  • nasi kruiden [laos, gemberpoeder, kurkuma, koriander, komijn, cayennepeper]
  • peper & zout
  • sojasaus
  • 1 el ketjap [2 SP]
  • 300 g kipfilet [0 SP]
  • 1 1/2 el olie [7 SP]
  • Optioneel: plakjes komkommer

 

Bereiding

  • maak je kruidenmix door van alle kruiden ongeveer een halve theelepel met elkaar te mengen [je kunt later altijd meer toevoegen, het mag lekker sterk van smaak zijn]
  • snijd daarna alle genoemde groentes in kleine stukjes
  • snipper het uitje fijn en pers de knoflook, bak dit alvast in een wok in de olie
  • voeg de kipfilet in blokjes / reepjes toe en bak mee
  • voeg vervolgens de groentes toe [behalve de bloemkoolrijst]
  • na enkele minuten voeg je de kruidenmix toe
  • wanneer de groente bijna gaar is voeg je ook de bloemkoolrijst toe en roer alles goed door
  • proef even of de smaak goed is
  • zo niet, dan voeg je nog wat kruiden toe
  • laat dit een paar minuutjes verwarmen
  • breng de maaltijd verder op smaak met wat sojasaus of ketjap
  • plakjes komkommer of zoetzure (Surinaamse) komkommer smaakt hier heerlijk bij!

Tip: dit gerecht smaakt heerlijk met wat pindasaus. Dit kun je heel simpel zelf maken met één eetlepel notenpasta (of pindakaas), één eetlepel sojasaus, klein beetje water en eventueel wat paprikapoeder en/of cayennepeper.

 

bron: 'Gezonde Passie'