LUNCH voor 3 FLEX SMART POINTS

  • Crostini van aardappel en tomaat
  • Omelet wrap met zalm, roomkaas en rucola
  • Surimi krab salade met ei en bieslook
  • Tartaar rivierkreeftjes, appel en avocado

 

 


CROSTINI VAN AARDAPPEL EN TOMAAT

 4 porties / 3 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen [8 SP]
  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • zout & peper
  • 1 tl olijfolie [2 SP]
  • 6 el mineraalwater
  • 1 el balsamicoazijn of donkere balsamicocreme

Bereiding                                                                                                                                                    

  • schil de aardappelen en halveer ze in de lengte
  • was en halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes
  • pel en snipper de sjalot
  • meng de tomatenblokjes met de tomatenpuree, sjalot en oregano en breng op smaak met peper & zout
  • verhit olie in een pan, bestrooi de gehalveerde aardappelen met peper en zout en bak ongeveer 15 mins
  • draai regelmatig om
  • voeg water toe en laat 10 minuten met een deksel op de pan garen
  • schep het tomatenmengsel op de halve aardappelen, besprenkel met balsamicocrème en serveer

bron: 'Weight Watchers'

OMELET WRAP MET ZALM, ROOMKAAS & RUCOLA

3 porties / 3 FSP / 6 SP per omelet

 

Ingrediënten

  • 4 eieren [0 SP]
  • 30 ml melk [1 SP]
  • 75 gr roomkaas light [5 SP]
  • 100 gr gerookte zalm [0 SP]
  • handvol verse rucola
  • 10 gr margarine [2 SP]
  • zout & peper

 

Bereiding

  • klop de eieren met de melk, peper & zout door elkaar
  • pak een soeplepel en giet 1/3  van het eiermengsel in de anti-aanbak koekenpan en laat uitvloeien over de bodem
  • laat de omelet op halfhoog vuur stollen totdat de bovenkant droog is; draai de omelet niet om! hij moet heel blijven
  • laat de omeletten afkoelen op een bord
  • leg elk omelet op een snijplank en verdeel er de roomkaas, zalm, kip of ham over met wat rucola en maak er rolletjes van
  • snijd het rolletje in 4-6 stukjes
  • je kunt in plaats van zalm ook ham of kipfilet gebruiken of elk omelet met een andere vulling

bron: 'Lot kookt'

SURIMI KRAB SALADE MET EI & BIESLOOK

1 portie / 3 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 100 g surimi [2 SP]
  • 1 hardgekookt ei [0 SP]
  • 1 el Calvé licht en romig [1 SP]
  • bieslook
  • peper & zout

Bereiding

  • snijd de surimi fijn
  • prak het ei
  • meng de fijngesneden surimi met het geprakte ei en de mayonaise
  • doe er wat bieslook door
  • breng op smaak met peper & zout
  • lekker met cracottes [wel per stuk 1 SP extra!]

 

bron: '@snaai&co'

TARTAAR RIVIERKREEFT, APPEL & AVOCADO

2 porties / 3 FSP / 4 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 avocado [6 SP]
  • 2 tomaten
  • 1/2 appel [niet te zuur, bijvoorbeeld Jonagold of Elstar]
  • 1/2 rode ui
  • 12-16 stengeltjes bieslook
  • 100 - 150 gr rivierkreeftjes [0 SP]
  • 1 el magere kwark
  • citroensap
  • verse peper
  • paprikapoeder

 

Bereiding

  • snijd de avocado, tomaten [pitjes verwijderen] en appel in kleine blokjes
  • snijd ook de rode ui en bieslook fijn
  • doe dit samen met de rivierkreeftjes in een mengkom
  • roer hier een eetlepel magere kwark doorheen en meng alle ingrediënten door elkaar
  • breng het geheel op smaak met citroensap, verse peper en een snufje paprikapoeder
  • gebruik een kookring om de tartaar in een mooie vorm op het bord te plaatsen
  • garneer met een stukje appel en wat bieslook
  • lekker met wat stokbrood [wel extra SP!]

bron: @Anneke bij 'Eveline@WeightWatchers' op FB
recept van 'Cotton & Cream'