LUNCH voor 6 FLEX Smart Points

  • Avocado salade met aardbeien
  • Caprese salade met gegrilde nectarine
  • Peer in kaneel-sinaasappelsiroop met kwark
  • Verrassende boterham taartjes

 

 

AVOCADO SALADE MET AARDBEIEN

1 portie / 6 FSP / 7 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 tl zoetstof
  • 2 tl olijfolie [2 SP]
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl citroensap
  • 150 gr groene salade
  • 1/2 avocado [3 SP]
  • 10 aardbeien
  • 6 gr pecannoten [1 SP]
  • 20 gr Serrano ham [0 SP]

 

Bereiding

  • meng in een kommetje de zoetstof met de olie, appelazijn en citroensap
  • zet dit apart
  • doe de groene salade op een mooi bord en verdeel daarover de plakjes van de avocado en de plakjes aardbei
  • sprenkel de dressing hierover en strooi er vervolgens de gehakte pecannoten over en eventueel wat stukjes Serranoham

bron: '@snaai&co'

CAPRESE SALADE MET GEGRILDE NECTARINE

4 porties / 6 FSP  / 6 SP per portie


Ingrediënten

  • 50 gr pijnboompitten [9 SP]
  • 1 citroen [schoongeboend]
  • 2 nectarines
  • 150 gr mozzarella light [7 SP]
  • 15 gr basilicum
  • 250 gr romaatjes
  • 30 ml olijfolie [9 SP]
  • 75 gr rucola


Bereiding

  • verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 mins op middelhoog vuur goudbruin en laat afkoelen op een bord
  • rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit
  • snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden
  • draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit
  • snijd het vruchtvlees in partjes
  • verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de partjes 3 mins tot er mooie grillstrepen ontstaan en keer halverwege
  • laat ondertussen de mozzarella uitlekken in een vergiet
  • snijd de blaadjes van het basilicum in dunne reepjes en meng samen met het citroenrasp door de mozzarella   
  • halveer de tomaten en schep om met peper en eventueel zout
  • klop de olie en het citroensap tot een dressing
  • breng op smaak met peper en eventueel zout
  • meng de dressing door de rucola en verdeel over een kom
  • leg de nectarine, mozzarella en tomaat per soort naast elkaar op de rucola en strooi de pijnboompitten erover
  • je kunt de nectarines ook grillen op de barbecue

bron: 'Allerhande'

aangepast door '@irmpie05'

PEER IN KANEEL-SINAASAPPELSIROOP MET KWARK

4 porties / 6 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 300 ml sinaasappelsap [7 SP]
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 75 gr suiker [18 SP]
  • 2 handperen
  • 500 gr Griekse yoghurt [0 SP]

 

Bereiding

  • breng het sinaasappelsap met de kaneel en suiker tegen de kook aan
  • laat 5 mins zachtjes koken
  • schil intussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd in partjes
  • voeg de peren toe aan de kaneelsinaasappelsiroop en verwarm 5 mins zachtjes
  • houd de peren warm op een laag vuur of laat afkoelen tot kamertemperatuur
  • schep de kwark in 4 schaaltjes
  • verdeel de peer met een beetje kaneel-sinaasappelsiroop erover
  • met vanilleroomijs ipv kwark is warme peer in kaneel-sinaasappelsiroop een heerlijk verwentoetjes [natuurlijk wel meer SP!]

bron: 'Jumbo'

VERRASSENDE BOTERHAM TAARTJES

3 porties / 6 - 8 FSP / 8 SP per taartje

 

Pindakaas-banaan taartje [5 SP]

  • 1 boterham [2 SP]
  • 1 el pindakaas [3 SP]
  • 1/2 banaan
  • kaneelpoeder

Choco-aardbei taartje [6 SP]

  • 1 boterham [2 SP]
  • 1 el chocoladepasta puur [3 SP]
  • 1-2 aardbeien
  • kokosrasp [1 SP]

Hazelnoot-vijgen taartje [7  of 8 SP]

  • 1 boterham [2 SP]
  • 1 el hazelnootpasta [4 SP]
  • 1 verse vijg
  • honing [1 SP]
  • eventueel 1 walnoot [1 SP]

bron: 'Cotton & Cream'