TUSSENDOORTJES voor 0 FLEX Smart Points

  • Appelgember compote met kaneelyoghurt
  • Meloen-aardbeien spiesjes met munt
  • Watermeloen op een stokje

 

 

 

 

 

APPELGEMBER COMPOTE MET KANEELYOGHURT

4 porties / 0 FSP / 1 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 kg [moes]appels
  • 1 stukje gemberwortel, 1 cm vers
  • 2 hele citroenen
  • 100 g yoghurt [0 SP]
  • 1 kl honing [1 SP]
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 snufje Kurkuma

 

 

Bereidingswijze

  • snijd de appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes
  • schil en rasp de gemberwortel
  • stoof de appels met het sap van de citroenen, gember en een scheutje water in een pan met deksel in 10 minuten gaar
  • roer de appels regelmatig door
  • laat de appelgember compote tot lauwwarm afkoelen
  • meng de yoghurt met de honing, kaneelpoeder en de kurkuma
  • verdeel de appelgember compote over 4 glazen en verdeel de kaneelyoghurt erover

recept:  'Feel Good programma WW'

MELOEN - AARDBEIEN SPIESJES MET MUNT

4 porties / 0 FSP / 0 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 Galia meloen
  • 250 gr aardbeien
  • 2 takjes munt
  • 50 ml yoghurt Griekse stijl 0% [O SP]

 

 

 

 

 

Bereiding

  • snijd de galiameloen doormidden en verwijder de zaden met een lepel
  • steek met de meloenbolletjeslepel bolletjes uit het vruchtvlees van de meloen
  • snijd de aardbeien doormidden
  • prik de meloenbolletjes en aardbeihelften met blaadjes munt om en om op een cocktailprikker

bron: 'Jumbo'

WATERMELOEN OP EEN STOKJE

4 porties / 0 FSP / 0 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1/2  watermeloen

 

Bereiding

  • snijd de watermeloen over de breedte in plakken van ongeveer 1½ cm dik
  • maak met een scherp mes voorzichtig een inkeping om een ijsstokje in te steken
  • steek het ijsstokje in de inkeping

bron: 'Jumbo'