IJsjes voor 3 SP

  • Fruit ijsje
  • Limoen ijsje
  • Meloen-yoghurt ijsje

Fruit ijsje

8 porties / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 100 gr frambozen, aardbeien en/of blauwe bessen
  • 75 ml fruitsiroop bosvruchten [14 SP]
  • 325 ml sinaasappelsap, vers [8 SP]

 

 

 

 

 

 

Bereiding

  • verdeel het fruit in kleine stukjes over de ijslollyvormpjes
  • meng de limonadesiroop met het sinaasappelsap en schenk over het fruit
  • steek er stokjes in en zet de ijsjes minimaal 6 uur in de diepvries om te bevriezen

bron: 'Jumbo'

Limoen ijsje

6 porties / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 450 ml Alpro mild & creamy limoen-citroen [15SP]

 

 

 

Bereiding

  • pers de limoen uit en roer het sap door de Alpro Mild & Creamy
  • schenk het Alpro-limoenmengsel in de ijslollyvormpjes
  • sluit de vormpjes en zet ze minimaal 4 uur in de diepvries om in te vriezen

bron: 'Jumbo'

Meloen-yoghurt ijsje

6 porties / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 Galia meloen
  • 50 ml fruitsiroop aardbei [9 SP]
  • 50 ml yoghurt Griekse stijl 0% [1 SP]

 

 

 

 

 

 

Bereiding

  • halveer de meloen
  • schep de zaden met een lepel uit de helften, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in stukken
  • pureer het vruchtvlees [circa 400 gr] met de staafmixer
  • roer de aardbeiensiroop door de fruitpuree
  • schenk de puree in de ijslollyvormpjes
  • schenk er voorzichtig de yoghurt bij en roer met de achterkant van een lepel voor een leuk effect
  • sluit de vormpjes en zet ze minimaal 4 uur in de diepvries om in te vriezen
  • extra lekker: meng wat fijngehakte basilicum door het ijsmengsel
  • qua ingrediënten is 1 ijsje maar 2 SP maar omdat het gepureerd is maakt de WW-app er 3 SP van!

bron: 'Jumbo'