LUNCH VOOR 2 SMART POINTS

  • Bananen pannekoekjes
  • Cracker Huttenkäse rookvlees
  • Cracker Surimisalade
  • Eierquiche met ham & spinazie
  • Frisse fruitsalade
  • Indiase kip met dipsaus
  • Spinazie omelet met zalm
  • Voorjaarssalade met aardbeiendressing

 

 

 


BANANEN PANNEKOEKJES MET PECANNOTEN

 8 porties / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 5 eieren [0 SP]
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 4 kl [rijst]olie
  • 60 gr pecannoten [13 SP]

 

Bereiding                                                                                     

  • snijd de bananen in stukken en doe samen met de eieren en de kaneel in een hoge kom
  • pureer met de staafmixer tot een glad mengsel
  • verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er 2 porties beslag van Ø 8 cm in
  • bak de pannenkoekjes in circa 5 mins goudbruin en gaar, keer ze halverwege
  • houd warm op een bord onder aluminiumfolie
  • bak zo ook de rest van de pannenkoekjes
  • hak de pecannoten grof en strooi over de pannenkoekjes
  • je kunt de pecannoten vervangen voor geroosterde pistachenoten of hazelnoten
  • je kunt ½ tl kaneel of kardemompoeder aan het bananenmengsel toevoegen
  • lekker met honing, ahornsiroop, gemalen kokos, blauwe bessen of frambozen

bron: 'Allerhande'  aangepast door @Irmpie05

CRACKER MET HÜTTENKASE EN ROOKVLEES

  1 portie / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 Wasa Delicate thin crisp rosemary & salt [1 SP]
  • 30 gr Huttenkäse [1 SP]
  • 10 - 15 gr  rookvlees

 

Bereiding

  • besmeer cracker met Huttenkäse
  • beleg de cracker met wat rookvlees

 

 

 

 

 

bron: '@Irmpie05'

CRACKER MET SURIMISALADE

  10 porties /  1,5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 Wasa Delicate thin crisp rosemary & salt [1 SP]
  • Surimisalade
    • 200  gr surimusticks [3 SP]
    • 4 of 5 bosuitjes
    • 50 ml Remia frites lijn [2 SP]
    • peper naar smaak

Bereiding

  • hak de Surimisticks klein in een hakmolen
  • doe dit ook met de bosuitjes
  • meng dit samen met de mayonaise door elkaar
  • nu heb je circa 300 gr  Surimisalade welke je in de koelkast afgesloten kunt bewaren
  • besmeer je cracker met 30 gr Surimisalade

bron: '@Irmpie05'

EIERQUICHE MET HAM EN SPINAZIE

1 portie / 2 SP per portie

Ingrediënten

  • 2 eieren [0 SP]
  • 1 eiwit
  • peper & zout
  • scheutje melk
  • 40 gr ham in blokjes gesneden [0 SP]
  • 30 gr Frico Slankie licht pittige geraspte kaas [2 SP]
  • spinazie

 

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 180ºC
  • was de spinazie en laat deze heel goed uitlekken
  • verdeel de spinazie over de 2 vormpjes
  • kluts de eieren met het eiwit en peper & zout
  • voeg de ham en melk toe en een deel van de geraspte kaas
  • verdeel het eiermengsel over de vormpjes
  • verdeel de overgebleven kaas over de 2 vormpjes
  • bak in 15 mins gaar
  • controleer met een saté prikker
  • in Airfryer 10 mins op 160ºC

bron: '@desireefernhout'

FRISSE FRUITSALADE

  2 porties / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 Galia meloen
  • 2 bananen
  • 1/2 citroen [of citroensap]
  • 25 g pompoenpitten [4 SP]
  • een flinke hand verse basilicum

Bereiding

  • snijd de meloen en banaan in stukjes
  • doe het gesneden fruit in een schaal
  • rooster de pompoenpitten op een laag vuurtje in een droge pan
  • snijd de basilicum zo fijn mogelijk
  • perse de citroen uit over het fruit en voeg hier ook de pompoenpitten en basilicum aan toe
  • roer alles even door

bron: 'Optimavita'

INDIASE KIP MET DIPSAUS

4 porties / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet [0 SP]
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 375 ml Bulgaarse yoghurt, 0% vet [7 SP]
  • 2 tl citroensap
  • 4 el fijngehakte verse munt
  • peper & zout naar smaak

Voorbereiding 20 minuten - rusttijd 4 uur

  • pel de knoflook en ui
  • doe dit in een keukenmachine en mix met het limoensap en de specerijen tot een saus
  • voeg 125 ml yoghurt en een snufje zout toe
  • pureer opnieuw
  • snijd iedere kipfilet in 8 repen, zodat u in totaal 24 repen krijgt
  • leg ze in een diepe schaal en bedek ze met de marinade
  • dek af en zet 4 uur in de koelkast

Bereiding

  • doe 250 ml yoghurt in een kom en voeg 2 tl citroensap en 4 el verse, fijngehakte munt en peper toe
  • meng goed, dek af en bewaar koel
  • verwarm de oven voor op de grillstand
  • leg de repen kipfilet op een grill boven een braadslee
  • zet deze 6 mins in de oven en draai halverwege om
  • verdeel de muntdipsaus over 4 kleine kommetjes en zet op de borden
  • verdeel de reepjes kip over de borden op een bedje van muntblaadjes
  • als je dit met Griekse yoghurt maakt is het 0 SP!!!

 

bron:  'WW stap voor stap gezond koken'

SPINAZIE OMELET MET ZALM

2 porties / 2 SP per portie


Ingrediënten

  • 3 handjes verse spinazie
  • 4 eieren [0 SP]
  • 75 gr cottage cheese [2 SP]
  • 6-8 stengeltjes verse bieslook
  • 10 gr pijnboompitjes, geroosterd [2 SP]
  • 75 gram plakken gerookte zalm [0 SP]

 


Bereiding

  • snijd de verse spinazie fijn en bak de groenten met wat olie in de pan
  • kluts de eieren, breng op smaak met peper en zout en meng dit met de spinazie
  • bak de spinazie omelet in circa 5-10 mins gaar
  • laat ‘m daarna een paar minuten ietwat afkoelen
  • snijd in de tussentijd de bieslook fijn
  • leg de plakken zalmfilet in het midden van de omelet
  • verdeel hier de cottage cheese bovenop, gevolgd door de fijngesneden bieslook en wat pijnboompitjes
  • rol de omelet op, snijd in plakjes en serveer met wat tomaatjes en/of een frisse salade

bron: 'Cotton & Cream'

VOORJAARSSALADE MET AARDBEIENDRESSING

4 porties / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 krop lollo bionda  
  • 1 kropsla    
  • 1 komkommer    
  • 1 bosje radijzen    
  • 500 gr aardbeien
  • 2 eieren [0 SP]
  • 5 el azijn
  • 1 el mosterd    
  • 1 el olijfolie [5 SP]
  • 200 ml groentebouillon 
  • 4 el abrikozenjam, light [1 SP]
  • peper   

Bereiding

  • scheur voor de salade de lollo bionda en de kropsla in stukjes
  • snijd de komkommer en de radijsjes in stukjes
  • snijd 350 gr aardbeien en de eieren in vieren
  • snijd 150 gr aardbeien in stukjes en zet apart
  • verdeel alle ingrediënten behalve de aardbeiblokjes over 4 borden
  • meng voor de dressing de azijn met de mosterd,  olijfolie,  groentebouillon en de abrikozenjam
  • breng op smaak met peper.
  • roer de aardbeistukjes door de dressing en verdeel over de salade

bron: 'Diabetes Fonds'