5 - 7 SMART POINTS PER BIJGERECHT

 

Je kunt ze eten als salade maar denk dat ze beter tot hun recht komen als bijgerecht bij de BBQ. Hieronder wat recepten uit onder andere de Allerhande...

 

 

Voor de recepten scroll je verder naar beneden...

5 Smart Points

Bleekselderij met komkommer

Geroosterde paprika met ricotta

Pompoen met geitenkaas en munt


6 Smart Points

Zomersalade met nectarine & olijven

 


7 Smart Points

Andijvie met gember & cashewnoten

 


5 Smart Points

Bleekselderij met komkommer

4 porties / 5 SP per portie


Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 1 komkommer
  • 1 friszoete en stevige appel [bijvoorbeeld. Jazz, schoongeboend]
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el rodewijn azijn
  • 4 el extra vierge olijfolie [19 SP]


Bereiding

  • verwijder de stronk van de bleekselderij en schil de stengels met een dunschiller
  • snijd de stengels in dunne boogjes
  • halveer de komkommer in de lengte en schep met een theelepel de zaadlijsten eruit
  • snijd de komkommerhelften in plakjes
  • snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes
  • klop in een kom de mosterd, azijn en olie tot een dressing
  • breng op smaak met peper en eventueel zout
  • voeg de bleekselderij, komkommer en appel toe en schep om

bron: 'Allerhande'

Geroosterde paprika met ricotta

4 porties / 5 SP per portie


Ingrediënten

  • 4 rode paprika's
  • 1 teen knoflook
  • 3 el extra vierge olijfolie [14 SP]
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 g ricotta [6 SP]

 

 

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 200°C
  • leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze circa 30 mins
  • neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan
  • laat 20 mins rusten en verwijder daarna het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen
  • meng de olie, azijn, knoflook en oregano tot een dressing
  • voeg de paprika toe en schep om
  • verdeel de ricotta met behulp van twee theelepels in kleine bolletjes over de salade

bron: 'Allerhande'

Pompoen met geitenkaas en munt

4 porties / 5 SP per portie


Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 el olijfolie [5 SP]
  • 2 tl Ras el Hanout
  • 10 takjes munt
  • 125 gr geitenkaas honing 45+ [17 SP]

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 180 °C
  • halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel
  • snijd de helften in partjes van circa 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • besprenkel de parten met olijfolie en bestrooi met Ras el Hanout en peper en eventueel zout
  • bak de pompoenparten circa 40 mins in de oven tot ze goudbruin zijn
  • keer ze halverwege.
  • haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes
  • neem de pompoenparten uit de oven en doe ze in een ruime schaal
  • verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt
  • serveer warm, lauw of koud.

bron: 'Allerhande'

6 Smart Points

Zomersalade met nectarine & olijven

4 porties / 6 SP per portie



Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 el rode wijnazijn
  • 6 nectarines
  • 6 tomaten
  • 100 g zwarte olijven [5 SP]
  • 4 el peterselie
  • 100 g feta light [3 SP]
  • 50 ml okijfolie extra vierge [16 SP]
  • peper & zout

 

Bereiding

  • meng de rode ui ringen in een kommetje met de wijnazijn en laat 5 mins marineren
  • snijd intussen de nectarines en de tomaten in partjes
  • doe de nectarine met de tomaat, de olijven en de peterselie in een kom en voeg zout & peper naar smaak toe
  • schep de uien met de marinade erover
  • verkruimel de feta boven de salade

bron: 'Jumbo'

7 Smart Points

Andijvie met gember en cashewnoten

4 porties / 7 SP per portie



Ingrediënten

  • 1 struik andijvie
  • 1 teen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie [14 SP]
  • 3 el cashewnoten [9 SP]
  • 1 el gembersiroop [3 SP]

 

 

 


Bereiding

  • snijd de harde onderkant van de andijvie
  • was de bladeren en scheur ze in stukken
  • snijd de knoflook fijn
  • verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook 1 mins
  • voeg de andijvie in delen toe en roerbak op hoog vuur in ca. 3 mins beetgaar
  • hak de cashewnoten grof
  • breng op smaak met de gembersiroop en peper en zout
  • bestrooi met de cashewnoten

bron: 'Allerhande'