PASTA voor 7 FLEX Smart Points

  • Tagliatelle met gerookte zalm
  • Zalm met tagliatelle & courgettes

 

 

 

TAGLIATELLE MET GEROOKTE ZALM

1 portie / 7 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 fijngesneden prei
  • 50 g ongekookte pasta [5 SP]
  • 50 g gerookte zalm [0 SP]
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 kl olijfolie [2 SP]
  • 2 hele tomaten
  • 15 ml halfvolle melk
  • 1 el dille
  • peper & zout naar smaak

 

 

Bereiding

  • snijd de prei in fijne ringetjes
  • kook de tagliatelle gaar en voeg de laatste 3 minuten de prei toe
  • neem de pasta van het vuur en giet af
  • snijd de gerookte zalm in reepjes en voeg toe aan de pasta
  • pers de knoflook
  • verhit de olie in een pan en fruit de knoflook
  • snijd de tomaten in stukjes en laat ze ongeveer 5 minuten meestoven
  • voeg vervolgens de melk toe en laat even inkoken
  • breng op smaak met peper&  zout
  • serveer de saus met de pasta en garneer met wat gehakte dille

bron: 'Weight Watchers kookboek'

ZALM MET TAGLIATELLE & COURGETTES

4 porties / 7 FSP / 12 SP per portie

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet [0 SP]
  • 1 el olie [5 SP]
  • 240 g pasta [24 SP]
  • 2 courgettes
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes [400 g]
  • 1 kl chilipoeder
  • peper & zout naar smaak

 

Bereiding

  • kruid de zalm met een snufje zout & peper
  • verstuif wat olie in een pan met een antiaanbaklaag en bak de zalm aan beide kanten
  • haal uit de pan en houd warm
  • kook de tagliatelle gaar in ruim water
  • giet af en laat uitlekken
  • snijd de courgettes met een dunschiller in lange slierten
  • verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in fijne reepjes
  • verstuif wat olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de courgettes en de paprika gedurende 3 tot 5 mins
  • pers er de knoflook bij, laat even fruiten en voeg er dan de tomatenblokjes en het chilipoeder aan toe
  • meng er tot slot de tagliatelle door en serveer met de zalm

bron: 'WW gezond koken in een handomdraai'