LUNCH voor 12 FLEX Smart Points

  • Club Mozzarella
  • Italiaanse bol Carpaccio

 

 

 

CLUB MOZZARELLA

1 portie / 12 FSP / 12 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 boterhammen [5 SP]
  • 15 g bacon [2 SP]
  • 1/2 bol mozzarella light [3 SP]
  • 1 tomaat in plakjes
  • paar plakjes komkommer
  • 1/2 rode ui in halve ringen
  • handjevol sla

Voor de pestosaus

  • 1/2 el rode pesto [1 SP]
  • 1/2 el Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 el Remia fritessaus halfvol [1 SP]

 

Bereidingswijze

  • laat een grillpan goed heet worden
  • rooster de plakken brood aan weerszijden bruin, totdat er een mooi grillmotief is ontstaan
  • bak vervolgens de bacon in dezelfde grillpan, knapperig en goudbruin
  • maak de pestomayonaise door de rode pesto, de Griekse yoghurt en de mayonaise te mengen
  • bestrijk 1 boterham met de pestomayonaise, leg daarop een handjevol sla
  • leg daarop de bacon
  • snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de bacon
  • maak de laag af met de komkommer, de tomaat en de rode ui
  • leg vervolgens een nieuwe boterham op de stapel en herhaal de voorgaande stappen
  • bestrijk de laatste boterham met de pestomayonaise en leg deze met de droge kant naar boven
  • halveer de sandwich diagonaal en geniet er lekker van

bron: 'Uit paulines Keuken'

ITALIAANSE BOL CARPACCIO

1 portie / 12 FSP / 12 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1/2 portie Greenfields Carpaccio
  • 1 Italiaanse bol [6 SP]
  • Rucola naar smaak
  • 15 ml truffelmayonaise [4 SP]
  • 10 gr pijnboompitten [2 SP]
  • 11 gr Parmezaan [1 SP]

 

Bereiding

  • snijd de Italiaanse bol doormidden
  • besmeer deze met de truffelmayonaise
  • beleg met rucola
  • verdeel de helft van 1 portie Carpaccio over de Rucola
  • bestrooi dit met de Parmezaan en de pijnboompitten
  • leg de bovenkant van de bol half over het broodje

bron: '@irmpie05'