1 portie / 12 FSP / 12 SP per portie
Ingrediënten
- 2 boterhammen [5 SP]
- 15 g bacon [2 SP]
- 1/2 bol mozzarella light [3 SP]
- 1 tomaat in plakjes
- paar plakjes komkommer
- 1/2 rode ui in halve ringen
- handjevol sla
Voor de pestosaus
- 1/2 el rode pesto [1 SP]
- 1/2 el Griekse yoghurt 0% vet
- 1 el Remia fritessaus halfvol [1 SP]
Bereidingswijze
- laat een grillpan goed heet worden
- rooster de plakken brood aan weerszijden bruin, totdat er een mooi grillmotief is ontstaan
- bak vervolgens de bacon in dezelfde grillpan, knapperig en goudbruin
- maak de pestomayonaise door de rode pesto, de Griekse yoghurt en de mayonaise te mengen
- bestrijk 1 boterham met de pestomayonaise, leg daarop een handjevol sla
- leg daarop de bacon
- snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de bacon
- maak de laag af met de komkommer, de tomaat en de rode ui
- leg vervolgens een nieuwe boterham op de stapel en herhaal de voorgaande stappen
- bestrijk de laatste boterham met de pestomayonaise en leg deze met de droge kant naar boven
- halveer de sandwich diagonaal en geniet er lekker van
bron: 'Uit paulines Keuken'