PASTA voor >12 of meer FLEX Smart Points

Een lekkere pasta op zijn tijd is heerlijk...
Als je een van onderstaande recepten gaat maken, geniet er dan ook van én voel je absoluut niet schuldig!
Als je de rest van de dag er al een beetje rekening mee houdt - en FLEX indeelt met zero producten - dat je 's avonds 13 SP of meer gaat gebruiken, past het - op zijn tijd - prima in je WW menu. Daarbij zijn het - stuk voor stuk - heerlijke recepten - 'old time favorites' van Irmpie05's family waar wij onze vingers bij aflikken!

  • Artisjokken pasta
  • Broccoli katenspek pasta
  • Pasta carbonara van Jamie
  • Pasta mozzarella met gerookte kip
  • Pasta met romige kip- & champignon kaassaus
  • Zalmpasta

 

 

 

 

ARTISJOKKEN PASTA

4 porties / 14 SP / 601 Kcal per portie

 

Ingrediënten

  • 2 blikken artisjokharten of bodems
  • 150 gr Coburgerham [7 SP]
  • 240 gr pasta / groene tagliatelle [24 SP]
  • 1 grote ui
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 el basilicum
  • 250 ml Blue Band Finesse voor koken light [9 SP]
  • nootmuskaat
  • 40 gr boter [9 SP]
  • 50 gr Parmezaan [7 SP]

 

Bereiding

  • smelt de boter en fruit hierin de gesnipperde ui
  • doe de tomatenblokjes hierbij
  • voeg vervolgens de basilicum toe en roer dit door elkaar
  • dit mengsel circa 15 mins laten sudderen [saus dikt in]
  • giet de room bij de saus en laat dit 15 mins zachtjes koken
  • intussen water voor pasta opzetten
  • kook de pasta al dente!
  • voeg de in zeer kleine stukjes gesneden artisjok-harten en/of bodems samen met de ham toe en laat dit op een laag vuur doorwarmen
  • breng op smaak met peper & nootmuskaat

bron: '@irmpie05'

BROCCOLI KATENSPEK PASTA

6 porties / 14 SP / 651 Kcal per portie

 

Ingrediënten

  • 2 stonkjes broccoli
  • 450 gr champignons
  • 200 gr katenspek [28 SP]
  • 500 gr pasta / pipe rigate naar keuze [49 SP]
  • 250 ml kookroom light [11 SP]
  • 100 gr strooikaas [9 SP]
  • zout & peper

 

 

 

 

 

Bereiding

  • kook de pasta
  • knip de katenspek in reepjes en bak deze uit
  • verwarm de broccoli in kleine roosjes circa 5 mins in de magnetron op 700 Watt
  • als katenspek uitgebakken uit de pan halen
  • in het vet de champignons aanbakken samen met wat peper
  • als champignons gaar, katenspek en broccoli toevoegen
  • doe de slankroom erbij en laat dit even zachtjes pruttelen totdat de pasta gaar is
  • als pasta gaar deze afgieten en bij het mengsel doen
  • voeg de strooikaas toe en meng alles goed door elkaar

bron: '@irmpie05'

PASTA CARBONARA van JAMIE

4 porties / 13 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 300 gr gedroogde tagliatelle of andere pasta [30 SP]
  • 1 el olijfolie [5 SP]
  • 150 gr champignons, in plakjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 eidooiers [0 SP]
  • 100 gr crème fraîche light [8 SP]
  • 50 gr Parmezaan, geraspt [7 SP]
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 el fijngeknipt bieslook
  • 80 gr magere gebraden ham, in stukjes [1 SP]

 

Bereiding

  • kook de tagliatelle al dente
  • verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de champignons en knoflook in circa 5 mins zacht
  • klop de eidooiers, crème fraîche, parmezaan, peterselie en bieslook door elkaar in een kom; voeg flink wat zwarte peper toe
  • roer de gebakken champignons en de stukjes ham erdoor
  • laat de tagliatelle uitlekken
  • bewaar een kop van het kooknat en doe de pastalinten terug in de pan [draai het vuur uit]
  • schenk de saus over de tagliatelle en roer alles goed door elkaar
  • voeg zo nodig wat kooknat toe voor de smeuïgheid

bron: 'Jamie Magazine.nl' aangepast naar eigen inzicht door '@Irmpie05'

PASTA MOZZARELLA MET GEROOKTE KIP

5 porties / 15 FSP / 665 Kcal per portie

 

Ingrediënten

  • 5 of 5 grote Pommodori of Roma tomaten
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 150 g ontbijtspek [16 SP]
  • 150 g gerookte kipreepjes [0 SP]
  • 240 g Boursin cuisine light [17 SP]
  • 200 g mozzarella light [10 SP]
  • 1 el hot chilisaus [2 SP]
  • 1 el sweet chilisaus [2 SP]
  • 300 g pasta / penne [30 SP]
  • veel basilicum

Bereiding

  • zet een pan water met scheut olijfolie op en dompel hierin de tomaten 10 secs en ontvel ze
  • snijd ze in stukken en haal het vruchtvlees eruit
  • kook de pasta in het kokend water gaar
  • bak de in reepjes gesneden ontbijtspek een beetje krokant maar zo dat ze toch nog zacht zijn
  • blus dit af met een flinke scheut hot en sweet chili saus
  • voeg de kleingesneden tomaten samen met de Boursin cuisine toe
  • laat dit inkoken tot een stevige massa
  • doe de reepjes gerookte kip & in stukjes gesneden mozzarella erdoor en roer alles goed door elkaar
  • snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met verse basilicum toe
  • indien pasta kookt alles door elkaar doen

Met volle producten meer punten

als je dit maakt met:

  • Boursin cuisine knoflook & fijne kruiden 240 g [24 SP] &
  • Galbani mozzarella  maxi 200 g [18 SP]

komen er ipv 28 SP punten voor de magere varianten hierboven

42 SP bij dus 14 SP verschil = 3 SP per persoon extra

 

bron: '@irmpie05'

PASTA MET ROMIGE KIP EN CHAMPIGNONKAASSAUS

5 porties / 14 FSP / 14 SP / 649 Kcal per portie

 

Ingrediënten

  • 2 bakjes Frico Slankie Smeerkaas Sambal [7 SP]
  • 200 ml crème fraîche light [15 SP]
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr kipfilet in stukjes [0 SP]
  • 600 gr champignons
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 2 zakjes kaassaus Knorr [16 SP]
  • 300 gr pasta / farfalle [30 SP]

 

Bereiding

  • bak de kippenstukjes bruin met wat peper
  • snipper de ui en was de champignons
  • snijd de prei in kleine stukjes en was deze in warm water [voorgaren]
  • indien kippenstukjes aangebraden, uit pan halen en laten uitlekken in vergiet en in het bakvet de ui en champignons aanbakken
  • als deze gaar ook laten uitlekken in vergiet
  • maak in de pan nu de kaassaus [met 100 ml minder water!]
  • indien deze pruttelt Sambal Pikantje en Crème Fraîche toevoegen en alles goed door elkaar mengen
  • doe het kip / champignon / ui mengsel door de kaassaus en knijper wat knoflook uit tube bij
  • voeg de gesneden prei toe en laat alles door en door warm worden
  • kook de farfalle gaar

Met volle producten veel meer punten

als je dit maakt met:

  • ERU Goudkuipje Smeerkaas Sambal 200 g [20 SP] &
  • crème fraîche 200 g [30 SP]

komen er ipv 20 SP punten voor de magere varianten hierboven

50 SP bij dus 30 SP!!! verschil = 6 SP per persoon extra

 

bron: '@irmpie05'