0 - 6 SMART POINTS PER KOMMETJE SOEP

 

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Soep is het meest gastvrije gerecht op aarde: een kom soep om je handen aan te warmen.

 

Hieronder vind je de lekkere recepten van bijvoorbeeld het 0-punten tomatensoep, pittige Thaise soep, etc voor 0 of maximaal 6 Smart Points. Zo kun je een kommetje soep lekker als tussendoortje nemen [voor 0 SP] of als lunch [voor 6 SP].

 

It's all up to you...

 

Voor de recepten scroll je verder naar beneden...

0 Smart Points

groentensoep

0 punten tomatensoep

tomatensoep met peterselie


1 Smart Point

pittige Thaise soep

zoete courgettesoep


3 Smart Points

Chinese tomatensoep

Komkommersoep met zalm


4 Smart Points

Pompoensoep met kokos

 


0 Smart Points

Groentensoep Weight Watchers

GROENTESOEP / 4 porties / 0 SP per portie

Ingrediënten

  • 1 l groentebouillon
  • snufje zout
  • versgemalen zwarte peper
  • verse kruiden naar smaak
  • 500 gr groente

 

 

 

 

 

Kies 3 van de volgende groentesoorten:

  • Ui
  • Prei
  • Wortel
  • Selderij
  • Pompoen
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Paprika
  • Champignons

Wat gaat er in jouw groentesoep?
Wist je dat groentesoep heel makkelijk is te maken? Met je favoriete groenten en wat bouillon tover je al een heerlijke soep op tafel. Je kunt ervan genieten tijdens de lunch, als voorgerecht, als tussendoortje, of met wat sneetjes roggebrood als avondmaaltijd. Vries ook direct wat porties in, zo heb je altijd een gezonde maaltijd achter de hand. Want gezond is het zeker! Verse groenten geven je een aangenaam voldaan gevoel, en je kunt deze eten voor 0 SP's

 

Met onderstaand basisrecept van de Weight Watchers kun je zelf variëren met verschillende groentes. Of probeer een van de onderstaande smaakcombinaties!

 

Bereidingswijze

  • maak alle groenten schoon en snij ze in stukken
  • doe de bouillon in een kookpan en voeg de groenten toe en breng aan de kook
  • laat het 20 tot 30 mins zachtjes pruttelen met een deksel op de pan
  • controleer met de punt van een scherp mes of met een vork of de groenten zacht en gaar zijn
  • pureer de soep met een staafmixer of in de blender
  • voeg zout & peper naar smaak toe en serveer de soep met de verse kruiden [gehakt]

Probeer de volgende smaakcombinaties:

  • ui, prei en champignons
  • prei, broccoli en selderij
  • ui, paprika en pompoen
  • wortel, ui en selderij
  • bloemkool, ui, prei

Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken!

Heb je nog restjes groenten in de koelkast liggen? Maak er soep van!

0 punten tomatensoep van Imke

4 porties / 0 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 600 g trostomaten
  • 350 g cocktailtomaatjes
  • 1 blik tomatenstukjes op eigen sap
  • 200 g fijne soepgroenten
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote witte ui
  • 1 bouillon blokje groenten
  • 1/2  l water

Bereiding

  • snijd de ui in stukjes en fruit deze samen met de knoflook in een grote pan
  • voeg vervolgens je tomaten op sap toe
  • snijd ondertussen je trostomaten en cocktailtomaatjes in stukjes
  • voeg ze toe en roer lekker door
  • voeg vervolgens het water met je bouillonblokje toe en roer wederom goed door
  • voeg als laatste je soepgroenten toe
  • laat dit alles 15 à 20 mins lekker pruttelen
  • ga er daarna met de staafmixer erdoorheen
  • voeg naar smaak kruiden toe; ik heb peper, bieslook, peterselie en Italiaanse kruiden toegevoegd

bron: @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

Tomatensoep met peterselie

4 porties / 0 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 1/4 hele zoete ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje opgelost in 500 ml water
  • 1 bosje peterselie
  • 1 snufje zout & peper naar smaak

Bereiding

  • snijd de tomaten in vieren en halveer ze dan nog een keer
  • verwijder de pitjes zonder teveel vruchtvlees weg te snijden
  • halveer de zoete ui en de knoflookteentjes
  • giet nu alle groenten in de Soupmaker en voeg daarbij de tijm, de tomatenpuree en groentebouillon aan toe; laat dit 23 minuten met deksel op de Soupmaker op programma 'gladde soep' staan tot je een piepsignaal hoort
  • doe alles in een pan en laat het een half uurtje tegen de kook aan trekken
  • breng eventueel nog op smaak met een snufje zout
  • pureer de soep eventueel met een staafmixer
  • hak de peterselie fijn en meng door de soep

bron: 'Weight Watchers'

1 Smart Point

Pittige Thaise soep

4 porties / 1 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 350 g rauwe garnalen [2 SP]
  • 250 g oesterzwammen
  • 250 g Shiitake
  • 30 g pepertjes
  • 4 bosuitjes
  • 1 el citroensap
  • 1500 ml visbouillon
  • 60 g vissaus
  • 3 el limoensap
  • 2 stengels Sereh [citroengras]
  • koriander naar smaak
  • peper naar smaak

 

Bereiding

  • breng de bouillon aan de kook samen met het citroengras
  • laat het citroengras 10 mins trekken en schep het er dan uit
  • doe de limoenrasp, de pepertjes, de vissaus en het limoensap erbij
  • voeg de garnalen, de oesterzwammen, de shiitake en de bosuitjes in ringetjes toe
  • kruid met peper
  • laat alles 1 minuut afgedekt koken op een zacht vuurtje
  • laat even rusten en roer er na 5 mins de koriander door

    serveer meteen

bron: 'Weight Watchers'

Zoete courgette soep

6 porties / 1,5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 middelgrote zoete aardappel [3 SP]
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 kl olijfolie [6 SP]
  • zout & peper
  • 1 l water

 

 

 

Bereiding

  • neem een middelgrote soeppan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook met wat olijfolie
  • snijd de zoete aardappel in blokjes en fruit deze ook mee
  • ook de courgette snijd je in blokjes en voeg je toe
  • voeg wat zout & peter toe
  • na ongeveer 5 tot 10 mins voeg je 1 lt water toe
  • wanneer het water langzaam kookt voeg je het bouillonblokje toe
  • na ongeveer 15 tot 20 min kijk je of de aardappel en courgette goed zacht zijn geworden en klaar zijn voor de staafmixer
  • mix de soep tot dat je een egale en gladde soep hebt
  • op dit moment is de soep waarschijnlijk nog iets te dik
  • nu voeg je dan nog 300 ml heet water toe en mix je nog een keer en laat je hem opnieuw op temperatuur komen

bron: 'Christina Jansen'

3 Smart Points

Chinese tomatensoep

10 porties / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet [4 SP]
  • 450 g champignons
  • 1 l tomatensap [8 SP]
  • 1 l water
  • 4 blokjes kippenbouillon
  • 1 potje Atjar Tampoer [9 SP]
  • 9 el ketjap [7 SP]
  • zoetstof ipv 4 scheppen suiker
  • 1/2 kl sambal
  • 140 g tomatenpuree [4 SP]
  • 2 teentjes knoflook
  • taugé

 

Bereiding

  • snijd 2 kipfilets in stukjes en bak deze samen met 450 gram in plakjes gesneden champignons
  • breng het tomatensap met het water, 4 bouillonblokjes, de atjar tjampoer, ketjap, zoetstof, sambal,  tomatenpuree en de knoflook in een grote pan - al roerend - aan de kook
  • indien kookt de gebakken kip en champignons erbij en nog 5 minuten laten doorkoken
  • serveer de soep met wat taugé

bron: '@irmpie05'

Komkommersoep met gerookte zalm

5 porties / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 2 tl maïzena [1 Sp]
  • 125 ml crème fraïche light [10 SP]
  • 1 tl tijm
  • 1 tl mosterd
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • 100 gr gerookte zalm
  • 10 gr blue band vloeibare bakboter [2 SP]
  • peper & zout

Bereiding

  • fruit uitje in de boter
  • voeg 3/4 liter water toe met 2 kippenbouillon tabletten en breng dit aan de kook
  • was de komkommer en snij deze in schijfjes / blokjes
  • doe de maïzena door de crème fraîche
  • als de bouillon kookt doe dan de komkommerschijfjes, crème fraîche, tijm en de mosterd bij de bouillon
  • laat even koken en pureer daarna de soep met staafmixer tot een glad geheel
  • breng op smaak met peper & zout
  • snijd de gerookte zalm in stukjes en verdeel deze over de borden
  • schenk hier de soep over

bron: '@irmpie05'

4 Smart Points

Pompoensoep met kokosmelk en koriander

4 porties / 4 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 150 ml kokosmelk [14 SP]
  • 1000 ml kippenbouillon
  • 200 gr pompoen
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 1 scheutje limoensap
  • 1 bosje koriander
  • zout & peper

 

Bereiding

  • breng de kokosmelk met de bouillon aan de kook.
  • verwijder de zaden van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf

    snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes

    voeg de pompoen, ui en de geperste knoflook toe en breng op smaak met wat peper en zout

  • halveer de stengel citroengras
    voeg het citroengras en het sap van een halve limoen toe aan de soep en doe het deksel op de pan
  • breng opnieuw aan de kook tot de pompoen gaar is en verwijder het citroengras en pureer de soep met een staafmixer

    garneer met wat koriander

     

    indien je 150 ml kokosmelk light [5 SP] gebruikt kost het je slechts 1 SP per portie!

     

    bron: 'Weight Watchers site voor leden'