ONTBIJT VOOR 4 FLEX SMART POINTS

  • Bananarama ontbijttaartje
  • Bosvruchten ontbijttaartje
  • Vanille bramen mugcake met kwark
  • Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien

 

 

 

 

BANANARAMA ONTBIJTTAARTJE

 1 portie / 4 FSP / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1,5 banaan
  • 20 gr speltmeel [2 SP]
  • 20 gr boekweitmeel [2 SP]
  • 1 ei [0 SP]
  • kaneel
  • zout
  • 30 ml Griekse yoghurt of Optimel kwark
  • scheutje citroensap
  • 15 ml Jumbo 0% suiker siroop
  • Dr Oetker bakspray

 

Bereiding

  • prak 1 rijpe banaan in een kommetje
  • voeg daarbij het spelt- en boekweitmeel samen met het ei wat zout en siroop toe
  • roer dit tot een beslag
  • spray een kleine bakvorm in en giet het mengsel hierin
  • doe 2 el kwark in het midden van het taartje
  • snijd de halve banaan die over is in schijfjes en leg deze rondom de kwark
  • besprenkel de bananenschijfjes met citroensap zodat ze niet verkleuren tijdens het bakken
  • bak 15 mins af in de Actifry op 170C of 25 mins op 190ºC in de oven

bron: 'Oh my Pie

aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

BOSVRUCHTEN ONTBIJTTAARTJE

 1 portie /  4 FSP / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 40 gr havermout [4 SP]
  • 1 ei [0 SP]
  • 45 ml Optimel kwark 0%
  • 100 g bosvruchten

 

Optioneel

  • 1 kl amandelschaafsel [1 SP] of 1 kl noten [1 SP] naar smaak
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing [3 SP] of zoetstof 

 

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 175ºC
  • klop het ei samen met de kwark los in een kommetje
  • schep vervolgens de havermout en eventueel de kaneel toe en roer alles goed door
  • vet een ovenschaaltje of springvormpje in en doe het mengsel hierin
  • verspreid de bosvruchten over het havermoutmengsel, zodat er een kleurrijk tafereel ontstaat
  • maak het geheel af met wat gebroken noten of amandelschaafsel
  • zet de bakvorm vervolgens 30 mins in de voorverwarmde oven

het is erg lekker om wat rozijntjes, stukjes dadel of walnoot toe te voegen aan het beslag

 

bron: 'Oh my Pie'

VANILLE BRAMEN MUGCAKE MET KWARK

1 porties / 4 FSP / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 30 g havermout [3 SP]
  • 1 banaan
  • 1 ei [0 SP]
  • 1 tl koekkruiden of kaneel
  • handje bramen / frambozen
  • 40 ml magere kwark [1 SP]

 

 

Bereiding

  • pak een magnetron bestendig schaaltje en prak hierin met een vork de banaan tot een moes
  • voeg vervolgens de havermout, het ei en de kaneel toe en roer dit goed door elkaar
  • zet het schaaltje ongeveer 5 mins in de magnetron [kan per magnetron verschillen]
  • het moet in ieder geval allemaal gestold zijn
  • garneer met wat bramen en frambozen en wat kwark

bron: 'HealthiNut'

WENTELTEEFJES MET GEMARINEERDE AARDBEIEN

1 portie / 4 FSP / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 7 gr basilicum
  • 250 gr aardbeien
  • 1 el zoetstof
  • 1 el poedersuiker [3 SP]
  • 2 eieren [0 SP]
  • 150 ml magere melk [2 SP]
  • 1/2 el kaneel
  • 4 sneetjes brood [9 SP]
  • 40 gr boter [8 SP]

 

Bereiding

  • rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit
  • snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes
  • was de aardbeien en verwijder de kroontjes
  • halveer de aardbeien en meng ze met het limoenrasp en -sap, het basilicum en het zoetstof
  • laat 10 mins marineren
  • klop ondertussen de eieren in een diep bord los met de melk, kaneel en zoetstof
  • wentel het brood in het ei-melkmengsel en laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen
  • verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 6 mins op middelhoog vuur goudbruin
  • keer halverwege
  • serveer de wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien

bron: 'Allerhande'

aangepast door @irmpie05