2 porties / 8 SP per portie
Ingrediënten
-
2 kleine courgettes
-
250 gr mager rundergehakt [13 SP]
-
2 teentje knoflook
-
250 gr gesneden groente: ui, paprika, wortel en courgette of mix in zak
-
200 gr taugé
-
1 blik gepelde tomaten [400 gr]
-
10 ml olijfolie [3 SP]
-
verse basilicum en/of oregano
-
peper & zout
Bereiding
- verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul
- pers het teentje knoflook hierover uit en breng op smaak met peper & zout
- voeg vervolgend de gesneden groente toe en bak aan gedurende 3 - 4 mins
- voeg de taugé toe en bak mee gedurende 1 min; de groente zal heerlijk zacht worden
- giet de gepelde tomaten erbij
- knijp de tomaten fijn met de hand of gebruik een puree stamper
- breng aan de kook, draai het vuur lager en laat nog 5 mins zachtjes doorkoken
- giet eventueel een scheutje water in de pan als het te droog wordt
- voeg in de laatste minuut een klein handje gescheurde basilicum en/of oregano blaadjes toe en breng op smaak met zout & peper
bron: 'Betty's Kitchen'