PASTA voor 8 FLEX Smart Points

  • Taughetti met bolognesesaus

 

 

 

Taughetti met pesto

2 porties / 8 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes
  • 250 gr mager rundergehakt [13 SP]
  • 2 teentje knoflook
  • 250 gr gesneden groente: ui, paprika, wortel en courgette of mix in zak
  • 200 gr taugé
  • 1 blik gepelde tomaten [400 gr]
  • 10 ml olijfolie [3 SP]
  • verse basilicum en/of oregano
  • peper & zout

 

Bereiding

  • verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul
  • pers het teentje knoflook hierover uit en breng op smaak met peper & zout
  • voeg vervolgend de gesneden groente toe en bak aan  gedurende 3 - 4 mins
  • voeg de taugé toe en bak mee gedurende 1 min; de groente zal heerlijk zacht worden
  • giet de gepelde tomaten erbij
  • knijp de tomaten fijn met de hand of gebruik een puree stamper
  • breng aan de kook, draai het vuur lager en laat nog 5 mins zachtjes doorkoken
  • giet eventueel een scheutje water in de pan als het te droog wordt
  • voeg in de laatste minuut een klein handje gescheurde basilicum en/of oregano blaadjes toe en breng op smaak met zout & peper

bron: 'Betty's Kitchen'