ONTBIJT voor 6 FLEX Smart Points

  • Frambozen ontbijttaartje
  • Havermoutpap met gedroogde abrikozen en sinaasappel
  • Kwark met appel en banaan
  • Mugcake met appel, kokos & havermout
  • Mugcake met blauwe bessen en walnoten
  • Peanutbutter banana french toast

  

 

 

FRAMBOZEN ONTBIJTTAARTJE

 

1 portie / 6 FSP / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 15 gr volkoren roggemeel [2 SP]
  • 12 gr havermout fijn [1 SP]
  • 1 speculaasje verkruimeld [1 SP]
  • 1 dadel [1 SP]
  • water
  • koekkruiden
  • snufje zout

 

Frambozenlaag

  • 120 ml Griekse yoghurt 0% [1 SP]
  • 100 gr frambozen
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 tl kokosbloesemsuiker [1 SP]

 

Bereiding

  • meng de ingrediënten in een blender
  • voeg een beetje water toe tot je er een bal van kunt kneden
  • maak een bodem in een ovenschaaltje van deeg
  • zet 18 mins in een oven van 200ºC

 

Frambozenlaag

  • pureer de frambozen en doe de yoghurt er door [bewaar wat frambozen voor garneren]
  • meng de bloesemsuiker er door [honing kan ook]
  • week 3 blaadjes gelatine ongeveer 5 mins in koud water
  • knijp ze uit
  • zet in een steelpannetje een laagje water op en voeg de gelatine 1 voor 1 toe - lost snel op - even roeren om klonteren te voorkomen
  • laat het iets afkoelen voor je het door het frambozenmengsel doet
  • giet voorzichtig erbij en blijf roeren
  • giet het mengsel op de taartbodem en zet 1 uur in de vriezer
  • daarna nog minimaal 4 uur in de koelkast

bron: 'Oh my Pie'

HAVERMOUTPAP MET GEDROOGDE ABRIKOZEN

4 porties / 6 FSP / 8 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 4 gedroogde abrikozen [0 SP]
  • 500 ml amandeldrink, ongezoet [8 SP]
  • 100 gr havermout, grove vlokken [11 SP]
  • 2 sinaasappels
  • 30 gr amandelen [6 SP]

 

Bereiding

  • snijd de gedroogde abrikozen in reepjes
  • verwarm de amandeldrink in een pan en roer regelmatig tot het tegen de kook aan is
  • voeg dan al roerend de havermout toe
  • draai het vuur laag en laat 5 mins indikken, roer regelmatig
  • snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels en snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit
  • hak de amandelen grof
  • verdeel de havermout, sinaasappel, abrikozen en amandelen over de borden
  • serveer direct

 

  • Variëren? Vervang de amandelen dan een keer door pecannoten of walnoten

bron: 'Allerhande', aangep

KWARK MET APPEL EN BANAAN

1 portie / 6 FSP / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 30 havervlokken [3 SP]
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 45 ml water
  • 1 snufje kaneel
  • 250 ml magere kwark 0% [3 SP]
  • 4 el mineraalwater

 

 

Bereiding

  • snijd de appel in blokjes en laat met water en kaneel ca. 5 mins zachtjes koken
  • roer de kwark met het mineraalwater tot een romig mengsel

  • prak de banaan met een vork en schep door de kwark

  • schep de bananenkwark, gevolgd door de appel en de havervlokken in een pot

bron:  'Weight Watchers'

MUGCAKE MET APPEL, KOKOS & HAVERMOUT

1 portie / 6 FSP / 8 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 20 gr havermout [2 SP]
  • 1 ei [0 SP]
  • 1/2 appel
  • 10 gr kokosrasp [3 SP]
  • 1 kl honing [1 SP]

 

Bereiding

  • snijd de appel in blokjes
  • prak de banaan met een vork
  • meng de geprakte banaan met het ei en de havermout in een grote mok of kommetje
  • voeg hier de kokosrasp, de blokjes appel en een scheutje honing aan toe en roer dit door elkaar
  • zet de mok of het kommetje in de magnetron voor 4 mins op 900-1000 watt, of 15-20 minuten in de oven op 180ºC
  • kiep de mok of het kommetje om op een bord
  • garneer de mugcake garneren met walnoten, kokosrasp en eventueel wat extra honing [wel extra SP!]
  • ook lekker met wat kwark of Griekse yoghurt [extra SP!]

bron: 'Cotton & Cream'

MUGCAKE MET BLAUWE BESSEN EN WALNOTEN

1 portie / 6 FSP / 8 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 20 gr havermout [2 SP]
  • 1/2 rijpe banaan
  • 1 ei [0 SP]
  • 20 gr walnoten [4 SP]
  • blauwe bessen
  • kaneel of koekkruiden
  • eventueel zout

 

 

 

Bereiding

  • prak de halve banaan in een mok met een vork glad en voeg het eitje toe
  • roer dit door elkaar
  • voeg [eventueel wat zout], kaneel en de havermout toe
  • roer nog eens goed door
  • meng dan ook de walnoten, en wat blauwe bessen toe aan het beslag
  • zet de mok 15 tot 20 mins in een voorverwarmde oven van 180ºC

bron: 'Christina Jansen'

PEANUTBUTTER BANANA FRENCH TOAST

1 portie / 6 FSP / 8 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood [4 SP]
  • 1 banaan
  • pindakaas [2 SP]
  • 1/2  ei [0 SP]
  • 1 tl vanille aroma

 

Bereiding

  • klop voorzichtig het ei en het scheutje vanille-extract samen in een kleine kom
  • smeer op elke sneetje 1 eetlepel pindakaas
  • leg vervolgens de stukjes met banaan op een van sneetjes
  • leg vervolgens het andere sneetje over het sneetje met stukjes banaan om er een sandwich van te maken
  • dip de sandwich eerst in de mix van geklopte ei met vanille
  • bak de sandwich in een anti aanbakpan op matig vuur
  • bak de sandwich goudbruin aan beide kanten
  • warm serveren, smakelijk

bron: 'Exceptional Man'