2 porties / 10 FSP / 10 SP per portie
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 100 gr champignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 kl olijfolie [3 SP]
- 2 el groene pesto [4 SP]
- 50 gr geraspte harde geitenkaas [8 SP]
- zoete [cherry] tomaatjes
- 20 gr pijnboompitten [4 SP]
Bereiding
- snijd de ui in halve ringen
- champignons in plakken
- pers de knoflook uit
- bak deze 3 samen met een snufje zout in de olijfolie totdat de ui glazig en zacht is
- zet dit even aan de kant
- bak de courgetti met 2 el pesto, zorg dat je de pesto verdeeld over de courgetti, goed roeren dus
- na 2 mins is dit klaar, het moet iets slinken en iets garing krijgen, maar vooral warm worden
- je wilt geen prutje maken; het mag nog bite hebben
- als laatste bak je de pijnboompitten kort
- serveer de courgetti met de champignons en uien
- verdeel de geitenkaas, pijnboompitjes en tomaatjes erover
bron: 'Equileven'