PASTA voor 10 FLEX Smart Points

  • Courgetti met champignonsaus
  • Pasta met surimi en verse tomatensaus

 

 

COURGETTI MET CHAMPIGNONSAUS

2 porties / 10 FSP / 10 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 100 gr champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kl olijfolie [3 SP]
  • 2 el groene pesto [4 SP]
  • 50 gr geraspte harde geitenkaas [8 SP]
  • zoete [cherry] tomaatjes
  • 20 gr pijnboompitten [4 SP]

Bereiding

  • snijd de ui in halve ringen
  • champignons in plakken
  • pers de knoflook uit
  • bak deze 3 samen met een snufje zout in de olijfolie totdat de ui glazig en zacht is
  • zet dit even aan de kant
  • bak de courgetti met 2 el pesto, zorg dat je de pesto verdeeld over de courgetti, goed roeren dus
  • na 2 mins is dit klaar, het moet iets slinken en iets garing krijgen, maar vooral warm worden
  • je wilt geen prutje maken; het mag nog bite hebben
  • als laatste bak je de pijnboompitten kort
  • serveer de courgetti met de champignons en uien
  • verdeel de geitenkaas, pijnboompitjes en tomaatjes erover

bron: 'Equileven'

PASTA MET SURIMI EN TOMATENSAUS

4 porties / 10 FSP / 10 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 240 gr tagliatelle [24 SP]
  • 500 gr tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gr surimisticks [6 SP]
  • 300 gr prei
  • 50 gr Italiaanse kruidenmix
  • 2 el olijfolie [9 SP]

 

Bereiding

  • tagliatelle volgens gebruiksaanwijzingen gaarkoken en afgieten
  • tomaten wassen en in partjes snijden
  • knoflook pellen en snipperen
  • surimi in de lengte uit elkaar halen zodat sliertjes ontstaan
  • in grote koekenpan olie verhitten en prei 3 mins bakken
  • knoflook toevoegen en 2 mins meebakken
  • tomaten en Italiaanse kruiden toevoegen en 2 mins meebakken
  • surimi erdoor scheppen
  • surimimengsel met tagliatelle mengen
  • naar smaak zout & peper toevoegen
  • op 4 diepe borden scheppen

bron: 'Allerhande'