4 porties / 1 FSP / 2 SP per portie
Ingrediënten
-
185 gr tonijn in water [0 SP]
-
45 ml Remia Fritessaus halfvol & [3 SP]
-
45 gr ansjovisfilet [0 SP] niet uit olie dan 2 SP!
-
4 el droge witte wijn [1 SP]
-
40 gr veldsla
-
340 gr krab in water [0 SP]
-
1 sjalotje
-
2 tl kappertjes
-
peper & zout naar smaak
Bereiding
- pureer met de staafmixer de tonijn met de mayonaise en ansjovis
- meng met de wijn tot een dikke saus en breng op smaak met peper & zout
- leg de veldsla op 4 borden
- verdeel de krab en sjalot erover
- schep vlak voor het serveren de tonnatosaus over de krab en bestrooi met kappertjes en peper naar smaak
-
als je 45 ml Calvé mayonaise Extra Light gebruikt is dit slechts 1 SP voor 45 ml dus is het bijna een 0 SP lunch
bron: 'Jumbo'