LUNCH voor 1 FLEX SMART POINT

  • Frisse kalkoensalade
  • Krabsalade met tonnato saus
  • Mini frittata's
  • Omelet Ciao Bella

 

 

 

 

 

FRISSE KALKOENSALADE

1 portie / 1 FSP / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 300 gr kalkoenfilet [0 SP]
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 5-6 bosuien
  • 100 gr selderij
  • 2 el appel cider azijn
  • 150 ml Griekse yogurt [0% vet] [0 SP]
  • 15 ml Dijon mosterd [1 SP]
  • peterselie
  • peper & zout

Bereiding

  • breng een middelgrote pan met water aan de kook
  • doe hier de kalkoenfilet en het blokje bouillon in en draai het vuur lager
  • doe een deksel op de pan en laat de kalkoen voor 25 mins sudderen
  • snijd ondertussen de bosui en selderij klein en doe je dit samen in een kom
  • in een andere kom meng je de mosterd, Griekse yoghurt, appel cider azijn, [eventueel zout] en peper samen
  • snijd ook de peterselie fijn
  • haal de kalkoen uit het water en snij deze in repen
  • laat de kalkoen even afkoelen
  • voeg de kalkoen, groenten en dressing samen en meng deze door elkaar
  • serveer de salade op een bord en voeg eventueel wat peterselie toe
  • je kunt er ook voor kiezen om de salade op wat brood of crackers te eten als lunch, dit kost je dan wel wat extra SP's

bron: 'Christina Jansen'

KRABSALADE MET TONNATO SAUS

4 porties / 1 FSP / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 185 gr tonijn in water [0 SP]
  • 45 ml Remia Fritessaus halfvol &  [3 SP]
  • 45 gr ansjovisfilet [0 SP] niet uit olie dan 2 SP!
  • 4 el droge witte wijn [1 SP]
  • 40 gr veldsla
  • 340 gr krab in water [0 SP]
  • 1 sjalotje
  • 2 tl kappertjes
  • peper & zout naar smaak

 

 

Bereiding

  • pureer met de staafmixer de tonijn met de mayonaise en ansjovis
  • meng met de wijn tot een dikke saus en breng op smaak met peper & zout
  • leg de veldsla op 4 borden
  • verdeel de krab en sjalot erover
  • schep vlak voor het serveren de tonnatosaus over de krab en bestrooi met kappertjes en peper naar smaak
  • als je 45 ml Calvé mayonaise Extra Light gebruikt is dit slechts 1 SP voor 45 ml dus is het bijna een 0 SP lunch

bron:  'Jumbo'

MINI FRITTATA'S

12 stuks / 1 FSP / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 7 eieren [0SP]
  • 30 ml melk [1 SP]
  • 50 g geraspte kaas of 35 gr Gorgonzola [7 SP]
  • restjes groenten zoals:
    • broccoli
    • zoete aardappel
    • tomaatjes
    • wortel
    • paprika
    • spinazie
    • champignons
    • bosui
    • etc
  • 50 g gerookte zalm [0 SP]
  • 50 g gerookte kipfilet [1 SP

 

 

 

Bereiding

  • klop de eieren en melk met wat zout en peper
  • vet een muffinvorm voor 12 stuks in of  gebruik een silicone muffinvorm [hoef je niet in te vetten!]
  • voeg je favoriete vulling toe
  • verdeel het eimengsel over de met groente gevulde muffinbakjes
  • bak in 15-20 mins in de oven op 180°C krokant en goudbruin
  • laat ze iets afkoelen voor je ze uit de vorm haalt
  • je kunt het ook omdraaien en eerst het eimengsel verdelen over de muffinvormpjes [per vormpje max tot de helft vullen] en daarna je favoriete vulling erover verdelen...

bron:  'Pinterest'

OMELET CIAO BELLA

1 porties / 1 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • grote koekenpan met anti-aanbaklaag (liefst met deksel)
  • 45 gr - in kleine stukjes gesneden plakjes achterham [1 SP]
  • 8 in vieren gesneden snoeptomaatjes
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 geklutst ei [0 SP]
  • Italiaanse kruiden
  • zout & peper naar smaak

 

Bereiding

  • verhit de koekenpan op half hoge hitte en doe de stukjes ham er in
  • deze ham is van zichzelf ietsjes vet, en dat is net voldoende om er geen olie bij te hoeven gebruiken, eventjes doorroeren
  • doe er dan de uitjes bij en zet de warmtebron even heel hoog, gedurende een minuut
  • de ui hoeft alleen maar een beetje “aan te garen”
  • doe nu de snoeptomaatjes erbij, even omscheppen
  • voeg zout & peper toe naar smaak bij je geklutste ei
  • zet de warmtebron weer laag en giet de ei over de ham en de groente
  • doe de deksel erop en wacht 5 mins tot het ei helemaal gestold is
  • doe je omelet op een bord en bestrooi ze met Italiaanse kruiden

bron: 'Pimpyourfood'