tussendoortjes voor 4 Smart Points

  • Bananarama taartje
  • Bananenbrood
  • Parmezaan chips met zaadjes
  • Suikerschelp met yoghurt / kwark en vers fruit

 

 

BANANARAMA TAARTJE

 1 portie / 4 FSP 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 1/2 banaan
  • 20 gr speltmeel [2 SP]
  • 20 gr boekweitmeel [2 SP]
  • 1 ei [0 SP]
  • 15 ml Jumbo siroop 0% suiker
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 30 ml magere Griekse Yoghurt
  • scheutje citroensap

 

Bereiding

  • prak de bananen in een kommetje
  • voeg vervolgens het meel, kaneel, ei, zout en de honing toe
  • roer dit goed door elkaar zodat er glad beslag ontstaat
  • is het beslag te stevig? voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe
  • vet een springvormpje of een ovenschaaltje in en giet het mengsel hierin
  • doe 2 el kwark in het midden van het taartje
  • snijd de banaan in kleine, dunne schijfjes en besprenkel deze eventueel met citroensap [tegen verkleuring in de oven]
  • leg de schijfjes banaan in een cirkel van buiten naar binnen op het taartje zodat er een prachtige roos ontstaat
  • zet het bakvormpje vervolgens 25 minuten in een oven van 180ºC
  • of 20 mins in de Airfryer op 170ºC

 

Voor extra SP's:

  • kun je de Peanutbutter Bananarama versie proberen? Drapeer dan een el pindakaas in het ‘hart’ van de bananenroos! [wel +3 SP!]
  • in plaats van siroop kun je ook honing gebruiken [+1 SP]
  • of strooi wat kokosbloesemsuiker over de banaan, dan krijg je een smeuïg karamel laagje!

bron: 'Oh my pie'

BANANENBROOD

10 porties / 4 FSP / 4 SP per portie

Ingrediënten

  • 140 g [spelt]meel [14 SP]
  • 100 g zelfrijzend bakmeel [9 SP]
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 300 gram geprakte (rijpe) banaan
  • 3 eieren [0 SP]
  • 150 ml Optimel vanille yoghurt [2 SP]
  • 2 el agave siroop [5 SP]
  • 100 g blauwe bessen
  • 25 g gehakte pecannoten [6 SP]
  • zout naar smaak

 

Bereiding

  • mix de bloem met het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout
  • mix in een andere kom de geprakte banaan met de eieren, Griekse yoghurt en agave siroop

  • roer de natte door de droge ingrediënten

  •  roer voorzichtig de blauwe bessen door het beslag
  • doe de mix in een cakevorm

  • strooi de gehakte pecannoten eroverheen

  •  laat 1 uur en 10 mins op 160ºC in de oven bakken

bron:  'Annemerel.com'

PARMEZAAN CHIPJES MET ZAADJES

4 porties / 4 FSP / 4 SP per portie

Ingrediënten

  • 60 g gemengde zaden, bijvoorbeeld een mix van lijn-, chiazaad en pompoen-pitten [9 SP]
  • 60 gr Parmezaan [8 SP]

 

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 180 °C
  • meng de zaden met de geraspte kaas
  • neem telkens een eetlepel van het mengserl en leg dat op een met bakpapier beklede bakplaat
  • druk de circa 16 hoopjes niet aan
  • zet 10 tot 15 mins in de oven
  • check regelmatig: de chips moeten lichtbruin zijn, zeker niet donkerbruin
  • neem de chips uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt

    een mengsel van zaden maak je eenvoudig zelf door bijvoorbeeld lijnzaad, chiazaad en pompoenpitten te mengen. Je kunt er ook nog sesamzaadjes en hennepzaadjes bij doen

bron:  'Allerhande - Pascale Naessens'

SUIKERSCHELP MET YOGHURT / KWARK & FRUIT

1 portie / 4 SP per portie

Ingrediënten

  • Jos Poell suikerschelp [3 SP]
  • vanille yoghurt of vla / kwark of wat je lekker vindt [1 SP]
  • vers fruit

 

 

 

Bereiding

  • vul de suikerschelp met kwark of yoghurt naar smaak en maak af met vers fruit
  • of met warme appel & Optimel yoghurt
  • of met Optimel Griekse yoghurt en banaan

bron: WW connect @saslank & @sasslank