ONTBIJT voor 5 FLEX Smart Points

  • Banaan framboos mugcake
  • Citroen kwarktaartje
  • Frambozen havermout crumble
  • Kwark met aardbei, framboos & cruesli
  • Kwark met druiven, blauwe bessen & cruesli
  • Kwark pannenkoekjes met aardbeien
  • Overnight oats

 

 

BANAAN FRAMBOOS MUGCAKE

1 portie / 5 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 plak ontbijtkoek zero 30 g [3 SP]
  • 1 gelatine blaadje
  • 150 ml Optimel citroen kwark [2 SP]

 

 

 

Bereiding

  • plet een plak ontbijtkoek op de bodem
  • laat het gelatine blaadje 5 mins in een bakje koud water weken
  • knijp daarna het blaadje uit en verwarm het in de pan met 5 el water erbij
  • laat het niet koken!
  • gewoon opwarmen en blijven roeren tot heet blaadje gelatine helemaal opgelost is
  • laat het mengsel afkoelen
  • wanneer het helemaal afgekoeld is, meng je de kwark erbij
  • goed roeren en dan in het vormpje gieten
  • laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelast

bron: '@desireefernhout'

CITROEN-KWARKTAARTJE

 1 portie / 4 FSP / 6 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1,5 banaan
  • 20 gr speltmeel [2 SP]
  • 20 gr boekweitmeel [2 SP]
  • 1 ei [0 SP]
  • kaneel
  • zout
  • 30 ml Griekse yoghurt of Optimel kwark
  • scheutje citroensap
  • 15 ml Jumbo 0% suiker siroop
  • Dr Oetker bakspray

 

Bereiding

  • prak 1 rijpe banaan in een kommetje
  • voeg daarbij het spelt- en boekweitmeel samen met het ei wat zout en siroop toe
  • roer dit tot een beslag
  • spray een kleine bakvorm in en giet het mengsel hierin
  • doe 2 el kwark in het midden van het taartje
  • snijd de halve banaan die over is in schijfjes en leg deze rondom de kwark
  • besprenkel de bananenschijfjes met citroensap zodat ze niet verkleuren tijdens het bakken
  • bak 15 mins af in de Actifry op 170C of 25 mins op 190ºC in de oven

bron: 'Oh my Pie

aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

FRAMBOZEN HAVERMOUT CRUMBLE

1 porties / 5 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 el g havermout [3 SP]
  • 100 g [diepvries] frambozen
  • 1 zoete appel
  • 1 kl boter [1 SP]
  • 1 kl honing [1 SP]
  • 40 g [Optimel vanille] kwark

  

Bereiding

  • schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes
  • doe de appel samen met de frambozen in de kom en schep goed door
  • verdeel het fruit over een klein ovenschaaltje
  • maak de kom even schoon – of pak een nieuwe – en doe hier nu de havermout, de boter of kokosolie en de honing in
  • je zou de boter of olie even kunnen laten smelten, maar de temperatuur van je handen is waarschijnlijk warm genoeg om de boter te kunnen kneden
  • gebruik die handen dan ook om de crumble te maken, kneed alles door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat
  • schep de havermout crumble op het fruit en schuif het schaaltje nu voor 20 minuten de voorverwarmde oven in
  • als er een mooi bruin korstje op de havermout is gekomen, is je ontbijtje klaar.
  • lekker met wat Griekse yoghurt of Optimel vanille kwark

bron: 'Mind your feed'

KWARK MET AARDBEI, FRAMBOOS & CRUESLI

1 porties / 5 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 20 gr Quaker Classics 4 noten cruesli [3 SP]
  • 200 ml Optimel kwark, naar eigen keuze [2 SP]
  • aardbeien
  • frambozen

 

Bereiding

  • meng Franse magere kwark met citroenkwark van Optimel [combinatie maakt het een beetje zachter van smaak]
  • verdeel hierover in stukjes gesneden fruit
  • strooi hierover de cruesli

bron: '@irmpie05'

KWARK MET DRUIVEN, BLAUWE BESSEN & CRUESLI

1 porties / 5 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 25 gr Quaker Classics 4 noten cruesli [3 SP]
  • 200 ml Optimel kwark, naar eigen keuze [2 SP]
  • druiven
  • blauwe bessen

 

 

Bereiding

  • meng Franse magere kwark met citroenkwark van Optimel [beetje zachter van smaak]
  • verdeel hierover in stukjes gesneden fruit
  • strooi hierover de cruesli

bron: '@irmpie05'

KWARK PANNEKOEKJES MET AARDBEIEN

2 porties / 5 FSP / 7 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 150 ml kwark [2 SP]
  • 1 banaan
  • 80 g aardbeien
  • 2 eieren [0 SP]
  • 60 gr boekweitmeel [6 SP]
  • 5 gr bakpoeder
  • snuf zout
  • eventueel snufje poedersuiker
  • 10 gr boter [2 SP] om in te bakken

Bereiding

  • klop de kwark en de eieren los met een garde
  • klop dan het boekweitmeel, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag
  • verhit wat boter in een grote koekenpan
  • verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan

  • zet het vuur niet al te hoog en wacht tot de kwarkpannenkoekjes iets droog worden aan de bovenkant

  • draai ze dan voorzichtig om en bak de pannenkoekjes ook aan de andere kant goudbruin

  • doe dit totdat al het beslag op is
  • als het goed is, haal je zo’n 8 pannenkoekjes uit het beslag
  • snijd de banaan in plakjes en verwijder het kroontje van de aardbeien
  • halveer de aardbeien
  • serveer de kwarkpannenkoekjes met het fruit en garneer eventueel met een snufje poedersuiker of Maple Syrup

bron: 'Uit Paulines keuken'

OVERNIGHT OATS

1 portie / 5 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 200 ml Optimel aardbei-framboos kwark [2 SP]
  • 30 g havermout [3 SP]
  • verse aardbeien naar smaak

Bereiding

  • meng de aardbeien kwark met de havermout
  • laat 1 nachtje in de koelkast staan
  • verdeel dit in de ochtend, direct uit de koelkast,  laagje om laagje in een mok samen met de verse aardbeien

bron: @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook