LINDA.LIJNT - voorbeeld dag 5

WW mijn dagboek - 39 Sp

6 SP - broodje ei met avocado & kiwi

  • 2 SP - 1 ei
  • 2 SP - 1 volkoren boterham
  • 2 SP - avocado
  • 0 SP - kiwi

10 SP - tortilla en 2 volkorencrackers

  • 4 SP - meergranen tortilla
  • 1 SP - 30 gr kipfilet
  • 1 SP - 2 crackers
  • 1 SP - rookvlees
  • 2 SP - glas karnemelk
  • 1 SP - Philadelphia light
  • 0 SP - ijsbergsla
  • 0 SP - rode paprika
  • 0 SP - 1 el taco saus

14 SP - zalmfilet, gepofte aardappel en salade

  • 6 SP - 125 gr zalm
  • 3 SP - 2 kl olijfolie
  • 2 SP - 10 gr pijnboompitten
  • 2 SP - 100 gr aardappelen rauw
  • 1 SP - 1 el sour cream
  • 0 SP - balsamico azijn
  • 0 SP - mosterd
  • 0 SP - haricots verts
  • 0 SP - veldsla

2 SP - magere kwark met aardbeien en amandelschaafsel

  • 1 SP - 100 gr magere kwark
  • 1 SP - 1 kl amandelschaafsel
  • 0 SP - verse aardbeien

1 - 4 SP - tussendoortjes

  • 1 SP - cappucino
  • 4 SP - 1 blokje pure chocolade
  • 1 SP - rijstwafel
  • 1 SP - magere smeerkaas
  • 0 SP - bouillon

Wat zegt de diëtiste

Oordeel Corinne
Ook onze diëtiste Corinne van Acht – aan wie jij je vragen kan stellen – heeft haar blik geworpen op Linda’s menu: “Dit menu bevat 1531 kcal. Ik vind dit dagmenu leuk, inspirerend en afwisselend met lekker wat groenten (ruim 250 gram). Ook de keuze voor zalm (vette vis) vind ik goed vanwege de omega-3 vetzuren die gunstig zijn voor het goede cholesterol. Ik zou Linda adviseren – gezien haar vier keer sporten per week – om iets hoger te gaan zitten qua calorieën 1600/1700 kcal. Ook mag er nog best een schaaltje magere kwark, yoghurt of hüttenkäse bij met bijvoorbeeld een kiwi of wat rood fruit. Verder raad ik haar ook aan haar brood te besmeren met halvarine in verband met vitamine A en D en essentiële vetzuren. Ze zou ook een sneetje brood extra mogen nemen – in plaats van de crackers – zodat haar jodiumintake ook wat hoger is. Bovendien zou mijn voorkeur uitgaan om dun te smeren met pure producten (zoals kruidenkaas) of het te vervangen door een heel ander product zoals kwark of yoghurt.”

 

Ongezonde gewoontes doorbreken
Wat kan Corinne nog meer aanraden? “Zorg voor goede vetten in je eetpatroon. Vetten verzadigen goed, geven smaak aan een maaltijd en leveren vitamine A en D. Kies voor de gezonde (onverzadigde) vetten uit bijvoorbeeld: ongezouten noten (een klein handje), vette vis (minimaal één keer per week), plantaardige oliën, avocado, halvarine, margarine, mayonaise of pesto. Kies voor vloeibaar en plantaardig en laat de harde vetten staan.” Meer antwoorden over vetten zal Corinne je geven in de livestream op Facebook van aanstaande donderdag.

 

Bron: Linda.lijnt