ONTBIJT VOOR 2 FLEX SMART POINTS

  • Bananen pannenkoekjes met pecannoten
  • Hüttenkäse fruitbowl
  • Meloen yoghurt drank
  • Perenkwark

 

 

 

BANANEN PANNENKOEKJES MET PECANNOTEN

 8 porties / 2 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 5 eieren [0 SP]
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 4 kl [rijst]olie [6 SP]
  • 60 gr pecannoten [13 SP] 

Bereiding                                                                                     

  • snijd de bananen in stukken en doe samen met de eieren en de kaneel in een hoge kom
  • pureer met de staafmixer tot een glad mengsel
  • verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er 2 porties beslag van Ø 8 cm in
  • bak de pannenkoekjes in circa 5 mins goudbruin en gaar, keer ze halverwege
  • houd warm op een bord onder aluminiumfolie
  • bak zo ook de rest van de pannenkoekjes
  • hak de pecannoten grof en strooi over de pannenkoekjes
  • je kunt de pecannoten vervangen voor geroosterde pistachenoten of hazelnoten
  • je kunt ½ tl kaneel of kardemompoeder aan het bananenmengsel toevoegen
  • lekker met honing, ahornsiroop, gemalen kokos, blauwe bessen of frambozen

bron: 'Allerhande'  aangepast door @Irmpie05

HÜTTENKÄSE FRUITBOWL

 4 porties / 2 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 eetrijpe peer
  • 175 gr mangosalade
  • 1 limoen
  • 150 gr blauwe bessen
  • 4 el gojibessen
  • 400 gr hüttenkäse [10 SP]

 

Bereiding                                                                                     

  • was de peer en snijd in kwarten
  • verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm
  • halveer de mangostukjes
  • pers de limoen uit
  • halveer de mangostukjes
  • pers de limoen uit
  • meng 1/2 el per persoon van het limoensap met de mango en peer
  • verdeel de hüttenkäse, fruitsalade en blauwe bessen over diepe borden en strooi de gojibessen erover
  • je kunt de gojibessen ook vervangen door gedroogde cranberry’s.

bron: 'Allerhande'  aangepast door @Irmpie05

MELOEN YOGHURT DRANK

2 porties / 1 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 500 gr Galiameloen
  • 60 ml sinaasappelsap, vers [1 SP]
  • 250 ml magere yoghurt [0 SP]
  • 1 kl honing [1 SP]

 

Bereiding

  • steek 6 bolletjes uit de meloen en snijd de rest van het vruchtvlees in kleine stukjes en pureer het met de sinaasappelsap
  • roer de yoghurt en de honing erdoor
  • garneer de glazen met de meloenbolletjes
  • let op: voor het mixen of persen van fruit zijn extra SmartPoints waarden berekend; deze zijn alleen zichtbaar in het totaal aantal SmartPoints waarden

bron: 'Weight Watchers'

PERENKWARK

2 porties / 2 FSP / 3 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 peren
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl kaneel
  • 50 ml water
  • 250 ml magere kwark [3 SP]
  • 3 druppel(s) Essence [amandel, rum, vanille, etc]
  • 45 ml mineraalwater, koolzuurhoudend

Bereiding

  • was de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes
  • laat circa 5-10 mins met citroensap en kaneel in het water stoven
  • roer de kwark met amandelaroma en mineraalwater tot een glad mengsel en verfijn met de honing

    doe de kwark en de peren in 2 schaaltjes en serveer

  • Houd je van knapperig? Roer de blokjes peer dan meteen zonder te stoven door de  kwark.

bron: 'Weight Watchers'