LUNCH voor 5 FLEX Smart Points

  • Havermout pannenkoeken
  • Salade met gegrilde perzik en frambozendressing
  • Venkel-aardappelsalade met gerookte kip

 

 


HAVERMOUT PANNENKOEKEN

1 portie / 5 FSP / 7 SP per portie

Ingrediënten

  • 40 ml magere melk [1 SP]
  • 30 gr havermout [3 SP]
  • 1 ei [0 SP]
  • 1 geprakte banaan
  • kaneel of koekkruiden
  • 120 ml Optimel vanille yoghurt [1 SP]
  • fruit naar keuze
  • Body & fit cookingspray

 

 

Bereiding

  • meng de melk, havermout, ei en geprakte banaan in een mok
  • roer goed door elkaar
  • spray een pan in met de Body&fit cookingspray
  • breng met een eetlepel platte rondjes beslag aan in de pan
  • druk een beetje plat dat ze niet te dik zijn
  • bak op laag vuur aan beide zijden bruin
  • dien op met de yoghurt en fruit naar keuze

bron: 'I love health'
aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

SALADE MET GEGRILDE PERZIK EN FRAMBOZENDRESSING

4 porties / 5 FSP / 5 SP per portie

Ingrediënten

  • 4 perziken
  • 30 g pompoenpitten [5 SP]
  • 45 ml olijfolie [14 SP]
  • 125 gr frambozen
  • 15 ml crema di balsamico [1 SP]
  • 125 gr mesclun melange
  • 10 gr basilicum
  • 3 el water
  • peper & zout naar smaak

 

Bereiding

  • verhit de grillpan
  • bestrijk het snijvlak van de perziken dun met olijfolie
  • gril de perziken op het snijvlak 4 mins, of tot ze los komen van de grillpan
  • rooster intussen de pompoenpitten in een droge koekenpan en strooi ze op een bord
  • draai de perziken een kwartslag en gril nog 4 mins
  • neem de perziken uit de grillpan en snijd elke helft in 4 partjes [pas op, kan heet zijn]
  • pureer met de staafmixer de frambozen met de resterende olijfolie, de balsamicocreme en het water
  • breng de dressing op smaak met zout en peper
  • verdeel de slamelange met de basilicumblaadjes over een schaal
  • verdeel de perzikpartjes hierover
  • schep de dressing over de perziken en bestrooi met de pompoenpitten

bron: 'Jumbo'

TOSCAANSE PASTASALADE

4 porties / 5 FSP / 5 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 120 gr pasta ongekookt [12 SP]
  • 600 gr sperziebonen
  • 60 gr zongedroogde tomaten, zonder olie
  • 400 gr cherryltomaatjes
  • 1 bosje lenteui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el pesto, groen [4 SP]
  • 8 stuks olijven [4 SP]
  • peper naar smaak

 

Bereiding

  • kook de penne gaar
  • kook de sperziebonen in circa 10 mins gaar
  • snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en laat circa 10 mins in heet water weken
  • snijd de cherrytomaten en de lente-ui in stukjes en meng met de geperste knoflook, de zongedroogde tomaten, de sperziebonen, de penne en groene pesto
  • snijd de zwarte olijven in stukjes en schep erdoor
  • breng op smaak met peper en wat gehakte salie

bron: 'Weight Watchers site voor leden'