LUNCH voor 9 Smart Points

  • Broodpizza met salami, champignons en tuinkers
  • Tomaat-mozzarella sandwich

 

 

BROODPIZZA MET SALAMI, CHAMPIGNONS & TUINKERS

4 porties / 9 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood [9 SP]
  • 2 tenen knoflook
  • 5 tl olijfolie [8 SP]
  • 400 gr champignons
  • 100 gr salami [14 SP]
  • 120 gr mozzarella light [6 SP]
  • 3 el tuinkers
  • snufje peper

 

 

 

Bereiding

  • verwarm de oven voor tot 200ºC
  • rooster het brood kort in een broodrooster zodat de sneetjes krokant, maar niet te bruin zijn
  • wrijf de  boterhammen in met de snijvlakken van de knoflook en bestrijk ze met 4 tl olijfolie
  • leg ze op de bakplaat
  • verhit in een koekenpan 1 tl olijfolie en bak de champignons al omscheppend 3 mins
  • beleg het brood met de salami, champignons en mozzarella
  • bestrooi naar smaak met peper
  • rooster de broodpizza's in de voorverwarmde oven in 7-8 mins lichtbruin
  • leg ze op 4 borden en bestrooi met de tuinkers
  • neem in plaats van salami 100 gr Parmaham [6 SP] en de broodpizza is 2 SP per persoon minder!

bron: 'Jumbo'

TOMAAT - MOZZARELLA SANDWICH

1 portie / 9 FSP / 9 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 sneeën bruin brood [5 SP]
  • 1 el pesto [2 SP]
  • 50 gr mozzarella light [2 SP]
  • rucola
  • 1 tomaat
  • 1/3 rode ui
  • balsamico azijn naar smaak
  • knoflook naar smaak
  • basilicum naar smaak

 

Bereiding

  • rooster de boterhammen
  • snijd de tomaat, mozzarella en ui in kleine stukjes
  • meng dit samen met wat balsamico en knoflook [eea naar smaak] en doe er nog wat verse basilicum door
  • besmeer de boterhammen met de pesto
  • verdeel hier wat rucola over en verdeel het tomaten-mozzarella mengsel hierover
  • maak de boterhammen af met wat peper & zout [naar smaak]

bron: 'WW-app #connect' @Irmpie05