TUSSENDOORTJES voor 1 FLEX Smart Point

  • Bananenbrood muffins
  • Komkommer gevuld met tonijn
  • Mangomousse
  • Meloen met Italiaanse ham
  • Pittige tonijndip met groente
  • Rijstwafel met banaan

 

 

 

 

 

 


BANANENBROOD MUFFINS

16 porties / 1 FSP / 1 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 4 grote bananen
  • 3 eieren [0 SP]
  • koffielepel bakpoeder
  • koffielepel ongezoete cacaopoeder
  • 150 gr speltmeel [14 SP]

 

 

 

Bereidingswijze

  • verwarm de oven voor op 170ºC
  • pel en prak 3 bananen
  • doe deze in een kom en voeg het meel, de eieren, de bakpoeder en de cacao toe en meng met een [eenvoudig] machientje tot een glad beslag
  • verdeel dit beslag over minstens 16 muffinvormpjes
  • snijd je 4e banaan in plakjes en leg in elke muffin een plakje
  • houd je schijfjes over kan je die nog verdelen
  • zet de muffins in de oven voor 50 à 55 mins
  • laat ze afkoelen en dan kan je ze eenvoudig uit de vorm halen
  • invriezen mogelijk!
  • lekker als tussendoortje en makkelijk om mee te nemen
  • ook lekker om 2 muffins als ontbijt te nemen samen met wat kwark

bron: 'Chicks love Food'
aangepast door @imkatjuh van 'Imke's Lifestyle' op Facebook

KOMKOMMER GEVULD MET TONIJN

2 porties / 1 FSP / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 70 g tonijn [uit blik op water] [0 SP]
  • halve tomaat
  • halve ui
  • 1 augurk
  • 1 ei [0 SP]
  • wat dille
  • 30 ml friteslijn van Remia [1 SP]
  • peper & zout naar smaak

Bereiding

  • kook het ei
  • was de komkommer en snijd over de lengte door de helft
  • verwijder met de achterkant van een theelepel de zaadlijsten
  • snijd de komkommer in stukjes
  • snijd de ui, tomaat en augurk in blokjes
  • laat de tonijn uitlekken
  • voeg de fritessaus toe en prak het door elkaar
  • meng de stukjes ui, blokjes tomaat en augurk toe aan het tonijnmengsel
  • vul de komkommer stukjes met de tonijnsalade en garneer met het ei
  • hardgekookte ei kun je ook in stukjes door de tonijnsalade mengen

bron: '@desireefernhout'

MANGOMOUSSE

4 porties / 1 FSP / 2 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 1 el limoensap
  • 1 vanillestokje
  • 400 g Griekse yoghurt [0 SP]
  • 2 bastognekoekjes [6 SP]

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

  • mango dun schillen
  • vruchtvlees langs pit in plakken snijden
  • van mango 1 plak apart houden, rest met limoensap in keukenmachine of met staafmixer tot gladde saus pureren
  • helft van saus in kom scheppen
  • vanillestokje opensnijden en merg eruit schrapen
  • kwark en merg door mangosaus in keukenmachine scheppen en tot luchtige mousse mengen
  • helft van mangomousse in 4 glazen / coupes scheppen
  • hierop helft van mangosaus scheppen
  • rest van mousse en rest van saus erover verdelen
  • mangoplak in 4 repen snijden
  • dessert garneren met reepje mango en wat verkruimelde bastogne

 bron: 'Allerhande'

aangepast door '@irmpie05'

MELOEN MET ITALIAANSE HAM

4 porties / 1 FSP / 1 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1/2 Galiameloen
  • 100 gr Italiaanse rauwe ham [5 SP]
  • 2 takje basilicum

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

  • verwijder de zaden van de galiameloen
  • snijd de meloen in partjes en verwijder de schil
  • scheur de Italiaanse rauwe ham in repen en omwikkel de meloenpartjes ermee
  • garneer met de basilicum

recept:  'Jumbo'

PITTIGE TONIJNDIP MET GROENTE

4 porties / 1 FSP / 1 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 2 el tonijn uit blik, in water [uitgelekt]
  • 3 el magere kwark, 0% vet [1 SP]
  • 1 kleine ui
  • 1 kl kappertjes
  • 1 el peterselie
  • 5 g ketchup
  • zout naar smaak
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 handvol rauwkost [wortel, komkommer paprika]

 

Bereidingswijze

  • meng de tonijn met de magere kwark
  • snipper de ui en roer de kappertjes en gehakte peterselie door het tonijnmengsel.

  • breng de dip op smaak met ketchup, zout en chilipoeder
  • serveer rauwkost: wortels, komkommer en paprika bij de dip

recept:  'Feel Good programma WW'

RIJSTWAFEL MET BANAAN

1 portie / 1 FSP / 1 SP per portie

 

Ingrediënten

  • 1 rijstwafel [1 SP]
  • 1/2 banaan
  • kaneel naar smaak

 

Bereidingswijze

  • snijd banaan in plakjes en beleg de rijstwafel hiermee
  • doe er naar smaak wat kaneel over

 

 

 

 

recept:  '@Irmpie05'